Itália cirkuszcsodái láthatók szombattól a Fővárosi Nagycirkuszban
Dátum: 2013. április 6., szombat, 16:17
Circus Maximus címmel először szerepel a Fővárosi Nagycirkusz porondján a világhírű Togni Cirkusz, Olaszország legnagyobb utazócirkusza. A vízi revüt és az egzotikus állatszámokat ötvöző műsort április 6-ától szeptember elsejéig tekintheti meg a közönség.

A csaknem kétszáz éves olasz Circo Darix Togni világturnéjának Brazília, Törökország és Franciaország utáni állomása Magyarország. A cirkuszdinasztia műsorában 33 artistaművész, két ázsiai elefánt, öt bengáli tigris, egy krokodil, egy aligátor, 20 kígyó és egy jack russel kutya is a porondra lép. A társulatot olasz, dél-amerikai és távol-keleti artisták alkotják.

A műsor első részében olyan vízi revüt láthat a közönség, amely a manézs közepén egy kis szigeten, valamint a levegőben zajlik, a második részben pedig a hatalmas pitonok, tigrisek, elefántok és más egzotikus állatszámok kápráztatják el a nézőket.

Bemutatkoznak levegő- és talajakrobaták, erőművészek és a cirkusz elengedhetetlen "kellékeiként" az itáliai komikusok is.

A dupla halálkerék, a levegőbalett-mutatvány és a trapézcsoport előadása után záróakkordként a mongol sztyeppe elevenedik meg a porondon a Khadgaa csoport előadásában: az akrobaták a 2012-es Monte Carlo-i Cirkuszfesztivál bronzdíjas számát mutatják be a magyar közönségnek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ Felháborodom, tehát vagyok."
Bálint György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ