Magyar artistanövendékek mutatják be tudásukat a cirkusz világnapján
Dátum: 2013. április 16., kedd, 14:39
Látványos műsorokkal lépnek fel a magyarországi artistaiskolák növendékei szombaton a cirkusz világnapján a Fővárosi Nagycirkusz előtt felállított színpadon, ahol a bemutató mellett a 10 órakor érkezők az intézmény aktuális műsorából is ízelítőt kaphatnak.

Az artistanövedékek minden évben kiemelten készülnek erre a napra, hiszen ilyenkor nagy nyilvánosság előtt mutathatják be tudásukat - olvasható az intézmény hétfőn, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az érdeklődők tíz órától félórás ízelítőt láthatnak a cirkusz éppen műsoron lévő Circus Maximus című előadásból is, ahol zsonglőrök, kaucsuknők, nyakba vehető kígyók, krokodilok és pónik is szórakoztatják a közönséget. A térre látogatók folyamatosan találkozhatnak utcai bűvészekkel, tanulhatnak a zsonglőrkölcsönzőben, a gyerekek pedig játszhatnak a Zsonglőr Egyesület játszóházában.

A Cirkusz Világszövetség kezdeményezésére 2008 óta minden évben április harmadik szombatján rendezik meg a cirkusz világnapját azzal a céllal, hogy felhívják a közönség és a kultúrpolitika figyelmét a cirkuszművészet értékeire.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„ A halál nemcsak az élet vége, hanem az élet orvossága is. Sehol sem lehet olyan jól kinyújtózkodni, mint egy koporsóban"
Tillier
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ