Nagy volt az érdeklődés a Cirkuszok éjszakája iránt
Dátum: 2013. július 15., hétfő, 10:41
Teltházas előadásokkal debütált a Cirkuszok éjszakája, amelyet négy helyszínen, a Fővárosi Nagycirkuszban, valamint a Balaton partján nyaralók számára három városban, Balatonlellén, Balatonfüreden és Zamárdiban rendeztek meg szombat este.

A minőségi cirkuszművészet népszerűsítése céljából tartott eseménysorozat "hatalmas siker" volt, az éjfélig tartó előadásokon több ezren voltak részesei annak a szórakoztatásnak, amelyet csak a cirkusz tud nyújtani - közölte vasárnap az MTI-vel a négy résztvevő egyikét, a Fővárosi Nagycirkuszt üzemeltető Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft (Maciva). A városligeti intézményen kívül az Eötvös Cirkusz, a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Horse Evolution lovas show fogott össze a műfaj régi hírnevének visszaállításáért.

Szombat este éjfélig tartottak az előadások, több egyedi produkcióval megspékelve.

Budapesten a Circus Maximus előadásán túl porondra lépett például Farkas Zsolt, az Ének Iskolája című televíziós tehetségkutató győztese. Az Itália cirkuszcsodáit a budapesti manézsba varázsoló Togni-dinasztia mellett a Baross Imre Artistaképző tehetségei is bemutatták tudásukat. A rendhagyó este zárásaként egy varietét nézhetett meg a közönség. A szünetekben a nézők lefotóztathatták magukat egy óriáskígyóval, vagy kártyatrükköket tanulhattak el bűvészektől.

Balatonlellén a Magyar Nemzeti Cirkusz hajmeresztő mutatvánnyal hívta fel magára a figyelmet: egyik artistájuk biztosítókötél nélkül egyensúlyozott a cirkusz tetején. Szandra, a "borotváló elefánt" is hatalmas tapsot kapott - olvasható a Maciva közleményében.

Balatonfüreden a műsoron kívül meglepetésekkel készültek: a közel 100 éves múltra visszatekintő Eötvös Cirkusz előtt programokkal, a látványos show végén pedig egyedi konfettiesővel búcsúztatták az első Cirkuszok éjszakáját.

Zamárdiban Richter Flórián és 50 fős társulata mutatta be lovas előadását, a Horse Evolution Show-t.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ Hősnek lenni a legrövidebb lejáratú foglalkozás a földön."
Rogers
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ