Cirkuszparádé a Hősök terén és a Fővárosi Nagycirkuszban
Dátum: 2013. szeptember 29., vasárnap, 21:33
Kosztümös artisták, elefántok és gólyalábasok látványos városligeti felvonulásával harangozza be az Univerzum fényei című műsorát a Fővárosi Nagycirkusz október 5-én, jövő szombat délelőtt.

A díszes menet a cirkusz épületéből indul 10 órakor és nagyjából két óra alatt a Hősök terét megkerülve tér vissza a kiinduló pontra, ahol igazi kedvcsináló cirkuszi program veszi kezdetét.

A parádét Az Univerzum fényei című, 19 órakor kezdődő új előadás beharangozójaként rendezik meg - közölte az intézmény az MTI-vel. A műsor szenzációja a világhírű Casselly család elefántprodukciója lesz, amely elnyerte a tavalyi monte-carlói Cirkuszfesztivál Aranybohóc-díját.

Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kht. (Maciva) igazgatója korábban az MTI-nek elmondta, hogy a cirkuszparádéval egy 19. századi, Amerikából indult szokást szeretnének Magyarországon is bemutatni.

"Korábban szokás volt, hogy a városba érkező cirkuszi társulatok díszes menetben vonulnak végig annak a településnek az utcáin, ahol műsort adnak. Ez a hagyomány más európai nagyvárosokban hosszú évtizedek óta nagy népszerűségnek örvend, ezért szeretnénk ezt Budapesten is meghonosítani" - fogalmazott az igazgató.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„ Jobb elkárhozni, mint egyedül üdvözülni."
Henri-Frédéric Amiel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ