Ma kezdődik a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál
Dátum: 2014. január 9., csütörtök, 22:50

Ma kezdődik a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál, amelynek öt napja alatt csaknem 20 országból több mint 30 produkciót láthat a közönség a Fővárosi Nagycirkuszban.

A programok során a ligeti manézsban Kína, Olaszország, Oroszország, Ukrajna és Kuba mellett Spanyolország, Németország, Fehéroroszország, Dánia és Brazília legjobb csoportjai mutatkoznak be.

Az "A" műsor január 9-én egy, január 12-én pedig két alkalommal lesz látható, itt fellép többek között táncos show elemekkel bővített akrobataszámmal a The Godfathers ukrán együttes, trapézprodukcióval a kanadai Duo Azelle, az olasz Duo Triberti görkorcsolyapáros, valamint a brazil artista, Super Silva is, aki 14 méteres magasságban, biztosítókötél nélkül hajtja végre mutatványát.

A "B" műsort január 10-én és január 11-én lehet majd látni. Ebben a blokkban mások mellett fellép lengődróton a kínai Huang Jang, zsonglőrködik a francia Bouglione cirkuszdinasztia ifjú tehetsége és az ukrán Valerij Tkács is, emellett színpadra lép az orosz Sztinka csoport, amely rúdszámot mutat be.

Mindkét műsorban láthatja a közönség a kínai Csingtao csoportot, amely az egyik részben egy show elemekkel bővített lábikáriaszámmal, a másik programban rúdprodukcióval mutatkozik be.

Mindkét programban szerepel magyar produkció is: a Richter csoport lovas akrobataszáma a klasszikus cirkuszi hangulatot idézi majd, a jövő cirkuszát pedig Simet László szemaforszámával képviseli.

Január 13-án az esemény gálaműsorral zárul.

A budapesti cirkuszfesztivált 1996-ban rendezték meg először, azóta az esemény a világ második legrangosabb ilyen jellegű fesztiváljává nőtte ki magát.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ A lángész számára a földön csak egy hely van, ahol menedéket élvezhet, és ez – a sír."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ