Az oroszok taroltak a monte-carlói cirkuszfesztiválon
Dátum: 2014. január 23., csütörtök, 8:03

Taroltak az orosz cirkuszművészek a 38. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon: az elismerések közel egyharmadát, ezen belül a két fődíjat nyerték el a kedd esti gálán.

Stefánia monacói hercegnő az uralkodó, II. Albert herceg társaságában adta át az Arany Bohóc-szobrokat a két fődíjas produkciónak, a Desire of Flight nevű orosz légtornászszámnak és a moszkvai Szokolov Társulat ugródeszkás akrobatáinak.

Hat-hat Ezüst, illetve Bronz Bohóccal, valamint számos különdíjjal jutalmazták a világ legrangosabb cirkuszfesztiválján a világ 15 országából fellépő 27 társulat 150 tagjának legjobbjait.

A cirkuszművészet továbbra is nagyon népszerű Oroszországban. Művészeink számára nagy megtiszteltetés itt lenni, a bohócdíjak pedig számukra ugyanazt jelentik, mint az Oscar-díj a filmeseknek - mondta az AFP-nek a fesztivált felkereső orosz kulturális miniszter, Vlagyimir Megyinszkij.

Oroszországban működik a világ két legnagyobb cirkusziskolájának egyike (a másik Kínában), s az orosz állam tavaly mintegy 7 és fél milliárd forintnak megfelelő összeggel támogatta az általa felkarolt negyven cirkusztársulatot.

A nagy múltú monte-carlói fesztiválon első ízben képviseltette magát a bűvészet Hans Klok holland illuzionista személyében, akit Ezüst Bohóccal díjaztak.

A nemzetközi szakmai zsűri elnöki tisztét Stefánia hercegnő töltötte be.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„Ne köpj a kútba, mert lehet, hogy innod kell belőle!"
orosz közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ