A magyar kultúra napja - A Fővárosi Nagycirkusz ünnepi előadást rendez
Dátum: 2014. január 23., csütörtök, 8:34

Speciális, magyar népzenével, néptánccal és népdal elemekkel fűszerezett programot szervezett a Fővárosi Nagycirkusz a magyar kultúra napjára.

"A nagy hagyományokkal rendelkező magyar cirkusz a magyar kultúra szerves részét képezi, így más területekhez hasonlóan ennek az ágnak is meg kell adni a támogatást" - hangsúlyozta az ünnepi program megnyitóján Halász János kultúráért felelős államtitkár, aki ezzel utalt arra, hogy a fővárosi intézmény tavaly óta állami fenntartásúvá vált.

"Öröm látni, hogy a Fővárosi Nagycirkusz évről évre bővül és gyarapodik, a színvonalas programok egyre több nézőt vonzanak" - tette hozzá.

A szerdai ünnepi előadás a Himnusszal vette kezdetét, majd az államtitkári köszöntő után a Honvéd Néptáncegyüttes műsorát és a Baross Imre Artistaképző tanulóinak előadását láthatta a közönség.

Az ünnepi előadás gerincét A fesztivál csillagai című műsor adja, azonban a magyar kultúra napja alkalmából a különböző produkciók között magyar tánc- és dalbetétek színesítik a programot.

Porondra lép többek között a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál több díjazottja is; az aranyérmes kínai Qingdao csoport, a német Casselly család és az ezüstérmes brazil Super Silva levegőakrobata is.

A magyar kultúrát 1989 óta ünneplik január 22-én, a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ Ha valaki alacsony, azon nincs mit nevetni. Amíg talpazatra nem áll."
Ancsel Éva
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ