A klasszikus cirkuszművészetet idézi meg a Fővárosi Nagycirkusz új műsora
Dátum: 2014. március 28., péntek, 15:08

A klasszikus cirkuszművészetet idézi meg a Fővárosi Nagycirkusz Circus Classicus című új műsora, amelyben nyolc ország művészei 14 produkcióval és 4 állatszámmal március 29-től augusztus 31-ig várják a közönséget.

Az új műsor áttekintést ad a művészeti ág klasszikus elemeiből és megidézi a magyar cirkusz nagy alakjait is az idén 60. születésnapját ünneplő MACIVA és az idén 125 éves Fővárosi Nagycirkusz tiszteletére - emelte ki Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) igazgatója a program pénteki sajtótájékoztatóján.

A világszínvonalú produkciók között egyebek mellett tigris-, oroszlán- és elefántszámokat, magasdrót- és halálkerék-produkciót mutatnak be többek között orosz, brazil, kubai, olasz és magyar művészek - sorolta a példákat Richter József, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„A siker titka az őszinteség. Ha már ezt is színlelni tudod, befutottál."
Murphy törvénye
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ