A klasszikus cirkuszművészetet idézi meg a Fővárosi Nagycirkusz új műsora
Dátum: 2014. március 29., szombat, 21:37

A klasszikus cirkuszművészetet idézi meg a Fővárosi Nagycirkusz Circus Classicus című új műsora, amelyben nyolc ország művészei 14 produkcióval és 4 állatszámmal március 29-től augusztus 31-ig várják a közönséget.

Az új műsor áttekintést ad a művészeti ág klasszikus elemeiből és megidézi a magyar cirkusz nagy alakjait is az idén 60. születésnapját ünneplő MACIVA és az idén 125 éves Fővárosi Nagycirkusz tiszteletére - emelte ki Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) igazgatója a program pénteki sajtótájékoztatóján.

A világszínvonalú produkciók között egyebek mellett tigris-, oroszlán- és elefántszámokat, magasdrót- és halálkerék-produkciót mutatnak be többek között orosz, brazil, kubai, olasz és magyar művészek - sorolta a példákat Richter József, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója.

Az új műsorban fellép többek között Kim Kenneth dán illuzionista, a háromtagú orosz The Mednikov's csoport magaskötél számával, a dél-amerikai The Bazan Sisters egyensúlyozó produkciójával, Richter Flórián lovasakrobata produkciójával, míg a Baross Imre Artistaképző növendékeit a Duo Deszka csoport akrobatái képviselik.

Kriza Zsigmond beszélt arról is, hogy az idei évben két nagy műsorral készül az intézmény: a szombattól látható program a klasszikus, míg az őszi műsor a cirkusz művészibb, akrobatikus elemeket felvonultató arcát mutatja be.

Az évfordulók kapcsán a műsorok közben a magyar cirkuszművészet legendás alakjait megidéző archív összeállítást is láthat a közönség, így felelevenítik többek közt Baross Imre, Simon Tibor, Eötvös Gábor, Donnert János és Rodolfó (Gács Rezső) legendás alakját.

A 125 éves jubileum jegyében a fogadócsarnok is kiállításnak ad helyet, amelyen a Fővárosi Nagycirkusz legismertebb igazgatóinak, világhírű artistáinak és bűvészeinek portréit mutatják be.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Aforizmák
„ Az igazságokat gyakran kell ismételni, mert a tévedéseket is gyakran ismétlik."
Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ