Szolnokon folytatja vidéki turnéját a Fővárosi Nagycirkusz
Dátum: 2014. szeptember 16., kedd, 9:56

Szeptember 17. és 21. között Szolnokon folytatja három állomásos vidéki turnéját a Főváros Nagycirkusz azzal a céllal, hogy tovább népszerűsítse a minőségi cirkuszművészetet - közölte Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) ügyvezető igazgatója hétfőn a Tisza-parti városban, a műsort beharangozó sajtótájékoztatóján.

Mint felidézte, az állami nagycirkusz nyári műsorát a budapesti Városligetben csaknem 150 ezren látták, ezzel minden idők legnagyobb sikerét aratták. A 125 éves fennállása óta először vidékre induló Fővárosi Nagycirkusz ezt a produkciót jeleníti meg három vidéki városban.

A cirkusz a múlt héten Kecskeméten aratott sikert, minden előadáson zsúfolt nézőtér előtt léptek fel, a hét előadást több mint hatezren látták - tette hozzá Kriza Zsigmond.

Az igazgató kitért arra: a cirkuszművészet iránti érdeklődést úgy lehet erősíteni, ha világszínvonalú műsorokkal igazolják: nem mindegy, hogy a néző melyik cirkuszt választja.

A Szolnokon a Tesco áruház melletti parkolóban található, 1100 embert befogadó sátorban szerdától vasárnapig tartó műsorban fellépnek többek között a nyári műsor világhírű sztárjai, valamint a legkiválóbb magyar artisták: Richter Flórián, a Monte Carló-i Cirkuszfesztivál egyetlen magyar Arany Bohóc díjas művésze, a Baross Imre Artistaképző legkiválóbb deszkaakrobatái, a Duo Sifolinis halálkerék műsorszáma, továbbá a német Hans Ludwig Suppmeier és tigrisei, az olasz Paolo Folco kutyaprodukciója, levegőakrobaták, elefántok, bohócok. A művészeti vezető a magyar cirkuszművészet utazó nagykövete, a Magyar Érdemkereszttel kitüntetett Richter Flórián.

A szeptemberi turnén a Fővárosi Nagycirkusz társadalmi felelősségvállalási programja keretében minden városban, így Szolnokon is 300 fogyatékos vagy más okból nehéz sorsú gyereket fogad ingyenesen előadásain.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„ A rossz, amit elkövetünk, nem zúdít ránk annyi üldözést és gyűlöletet, mint jó tulajdonságaink."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ