Zéró Gravitáció: új műsor a Fővárosi Nagycirkuszban
Dátum: 2014. október 9., csütörtök, 10:53

Az akrobatikus, modern cirkuszra jellemző számok állnak a Fővárosi Nagycirkusz Zéró Gravitáció - A repülő cirkusz című új műsorának középpontjában, amelyet október 11-től láthat a közönség.

A műsor a műfaj modernebb, az emberi tudásra, teljesítményekre fókuszáló ágát kívánja bemutatni, különleges fény és hangtechnikai elemekkel kiegészítve - mondta el Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) igazgatója a produkció szerdai sajtótájékoztatóján.

Az október 11-től december 31-ig látható műsorban mások mellett fellépnek marokkói talajakrobaták, egykerekű biciklis kínai zsonglőrök, valamint több levegőakrobata számot is láthat a közönség, nemzetközi csoportok előadásában - hangsúlyozta az igazgató.

A közönség megtekintheti a német Lisa Rinne lengőtrapéz és akrobatikus kötéllétra kombinációjából született szólószámát, a Baross Imre Artistaképző iskola fiatal tehetségeinek levegőszámát, valamint Adrea Prince látványos lézershow-ját is.

A néhány klasszikus cirkuszi elemről az Egyesült Államokban élő orosz bohóc duó és a 45 tagból álló kutyarevü gondoskodik.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy a MACIVA folytatja a cirkuszműfajt népszerűsítő misszióját, amelynek keretében az új műsor premierjének délelőttjén látványos Cirkuszparádé keretében vonulnak fel a műsor résztvevői a Városligetben. A lovas huszárokból, mazsorettekből és szambatáncosokból álló menet a kőcirkusz elől indul a Hősök terére, majd érkezik vissza az intézmény előtt felállított színpadhoz, ahol a művészek ízelítőt adnak az új műsorból.

Az igazgató beszélt arról is, hogy novemberben egy vadonatúj kezdeményezés indul szombatonként Randevú a cirkuszban címmel. Ebben a programban a Zéró Gravitáció gerincére építve egy revüs, varietés műsorváltozatot mutatnak be Varga Viktor énekes és Peller Károly, az Operettszínház művésze vendégszereplésével.

"A MACIVA társadalmi felelősségvállalási programja keretében novemberben három jótékonysági előadáson látunk vendégül magyarországi hátrányos helyzetű gyerekeket. Tisztelet a régi magyar cirkuszcsillagoknak címmel október 29-én tartunk előadást a megélhetési nehézségekkel küzdő, egykori magyar artisták megsegítésére" - emelte ki Kriza Zsigmond.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ ...már az iskolában megtanultam, hogy nem gondolhatok olyan furcsa és hihetetlen dolgot, amelyet valamely filozófus már előbb ne állított volna..."
Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ