Országos turnéra indult a Fővárosi Nagycirkusz
Dátum: 2015. március 22., vasárnap, 13:46

Húsz várost érintő turnéra indult a Fővárosi Nagycirkusz, az országjárás első állomása a Pest megyei Veresegyház, ahol szombaton látványos nyílt nappal várják a családokat – közölte Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a turnéról tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Kriza Zsigmond kiemelte, hogy ez az első egész idényre szóló turnéja a Fővárosi Nagycirkusznak. Az országos körút célja, hogy a 2012-ben indult Cirkuszmisszió kampány keretében bemutassák a vidéken élő közönségnek is: a cirkusz modern, dinamikusan fejlődő, látványos műfaj, amelynek „ezer arca van”. Megjegyezte, hogy a Fővárosi Nagycirkuszban szinte mindig telt házzal mennek előadásaik és a tavalyi háromállomásos miniturné is rendkívül sikeres volt. A kampány része a társadalmi felelősségvállalás is: partnereik, köztük a Magyar Vöröskereszt segítségével minden helyszínen vendégül látnak olyan hátrányos helyzetű – beteg vagy éppen rossz anyagi körülmények között élő - gyerekeket, akik egyébként nem jutnának el cirkuszba. Veresegyházán a fóti Károlyi István Gyermekközpont mintegy kétszáz lakója tekintheti meg a Fővárosi Nagycirkusz látványos produkcióját. A turné alkalmával közönség találkozhat az olasz Redi Monticcio tigriseivel, a román Alexander csoport komikus deszka- és akrobataszámával. Fellép a Fővárosi Nagycirkusz nemzetközi sztárja, Richter Flórián, a műsor művészeti vezetője és családja fríz lovaikkal. Nem marad el a bohóc sem, az olasz Christian Folco szórakoztatja a nézőket. Emellett bemutatkoznak a műsorban a Baross Imre Artistaképző növendékei is: a Four Pantheras karusszelszámát és a Bungeeing Girls formációt láthatja a közönség az egyszerre mintegy ezer néző befogadására alkalmas, fűtött sátorban. Kriza Zsigmond beszámolt arról is, hogy a turné indulása alkalmából szombaton 13 órától Cirkusznapot tartanak Veresegyházán. Az érdeklődők betekinthetnek a kulisszák mögé, a vállalkozó kedvűek kipróbálhatnak néhány cirkuszi kelléket vagy akár fényképezkedhetnek a műsorban fellépő elefánttal, Szandrával is. Emellett pónilovaglás és arcfestés is várja a családokat, az esti előadás után pedig látványos tűzijátékkal ünneplik az országos turné indulását. Az ügyvezető az MTI-nek kiemelte a turné harmadik fontos célját is: a tehetségek, köztük a hátrányos helyzetű fiatalok felkutatását, akik a későbbiekben az artista-utánpótlást szolgálhatják. A turné állomásain bemutatóval várják a 10-14 éves gyerekeket, a tehetségesek további sorsát az artistaképző figyelemmel kíséri, akik sikeres felvételi esetén be is kerülhetnek az intézménybe. A turné keretében pénteken, szombaton és vasárnap összesen négyszer láthatja a Fővárosi Nagycirkusz előadását a közönség Veresegyházán, utána a társulat Székesfehérváron mutatja be műsorát. A turné állomásai és az előadások időpontjai az intézmény honlapján, a www.fnc.hu oldalon olvashatók.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„A legnagyobb dolog a világon: fiatalon meghalni, de lehetőleg minél később."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ