Fesztivállal és gálaműsorral ünnepel a 65 éves Baross Imre Artistaképző
Dátum: 2015. március 26., csütörtök, 9:37

Több napos szakmai programmal, kiállítással és gálaműsorral ünnepli 65. születésnapját a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola a Fővárosi Nagycirkuszban.

Március 22. és 29. között tíz ország artistanövendékei és tanáraik vesznek részt az artistaképző által szervezett műhelyfoglalkozásokon és továbbképzéseken, amelyek a szakmai tapasztalatok megosztása mellett a nemzetközi kapcsolatok ápolását is szolgálják.

A lengyel, svájci, olasz, ukrán, német, cseh, perui, argentin, és portugál cirkusziskolák növendékei be is mutatják tudásukat azon a nemzetközi ifjúsági cirkuszgálán, amelyen a Baross Imre Artistaképző legtehetségesebb hallgatóit is megismerheti a közönség a Fővárosi Nagycirkusz porondján szombaton és vasárnap összesen négy előadáson - derült ki a program szerdai sajtóbemutatóján.

Az évfordulóhoz kapcsolódva az intézmény a szakmai program mellett cirkusz témájú pályázatot is hirdet grafikus és festő hallgatók számára, a munkákból a cirkusz emeletén kiállítást rendeznek.

Az intézmény Állami Artistaképző Iskola néven 1950 decemberében nyitotta meg kapuit, az első évfolyam 1951 januárjában kezdett. Az iskola létrehozásában, majd 1980-ban intézeti rangra emelésében komoly érdemei voltak Baross Imrének, az első igazgatónak, ezért a későbbi fenntartóváltáskor a tisztelet jeleként az intézmény felvette a nevét.

A szakiskola a mai napig a legnagyobb számban foglalkozik intézményrendszerű artistaművész-képzéssel és teremt lehetőséget sok hátrányos helyzetű, de tehetséges fiatal karrierjének kibontakoztatásához.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„ Vannak gonosz emberek, akik kevésbé lennének veszedelmesek, ha nem volna bennük semmi jóság."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ