Négy földrész cirkuszművészei a Fővárosi Nagycirkusz új műsorában
Dátum: 2015. április 2., csütörtök, 8:32

Amerikai trapézmutatvány, kínai lábikáriaszám, orosz hintaprodukció és az etióp "kaucsuklány" is látható lesz a Fővárosi Nagycirkusz Circussimo című új műsorában, amelyet szombattól augusztus 30-ig láthat a közönség - mondta Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. igazgatója a bemutatót beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

Kriza Zsigmond úgy fogalmazott: a műsor minden produkciója világklasszis szám, de közülük is kiemelkedik az amerikai Farfan Troupe kereszt-trapézakrobataszáma, amelynek világpremierjét Budapesten tartják, a kínai Santung (Shandong) csoport kimagasló egyensúlyérzéket igénylő lábikáriaprodukciója, valamint a nyolc artistanőből álló orosz Szkokov csoport hintaszáma.

Az igazgató kiemelte továbbá Rich Metiku etióp artista több nemzetközi cirkuszfesztiválon díjazott produkcióját, amelyben a "kaucsuklány" különleges hajlékonyságát mutatja be a magyar nézőknek.Ezen kívül a programban lesznek még fókák, akrobaták, zsonglőrök, és görkorcsolya-virtuózok is.

"Ez a műsor egy köszönet a közönségnek, hogy újra felfedezte és megszerette a cirkuszt" - hangsúlyozta az igazgató. Kriza Zsigmond arról is beszélt, hogy április 18-án újra megrendezik a már hagyományosnak mondható városligeti cirkuszparádét, amelynek keretében a Circussimo műsor szereplői mellett szambatáncosok, oldtimer autók, lovashuszárok és mazsorettek is átvonulnak majd a Városligeten a Hősök terére, hogy így népszerűsítsék a cirkusz műfaját.

Mindezek mellett az intézmény idén is csatlakozik a Múzeumok éjszakája országos programsorozatához, valamint július 18-án a fővárosban és a balatoni sátras cirkuszi helyszíneken is megtartják a Cirkuszok éjszakáját, amelyre különleges műsorokkal várják a látogatókat.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„Céltalan élet nem lehet tiszta."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ