Görkorcsolyás eseménnyel indul idén a Cirkuszok éjszakája
Dátum: 2015. július 17., péntek, 5:58

Görkorcsolyás eseménnyel nyílik meg szombaton az idei Cirkuszok éjszakája a fővárosban: a budapesti görkorcsolyásokat a Hősök terére várják, ahol a Fővárosi Nagycirkusz művészei és a Magyar Görkorcsolya Szövetség versenyzői tartanak bemutatót.

Fekete Péter, a nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelős miniszteri biztos az MTI-nek elmondta, hogy szombaton 17 órára a budapesti görkorcsolyásokat szeretnék összecsődíteni a Hősök terére. A cirkuszművészeket és görkorcsolya-versenyzőket felvonultató program a görkorcsolyával érkezők bevonásával készülő flashmobbal zárul.

Fekete Péter hangsúlyozta: a Cirkuszok éjszakája nyitó eseményének célja, hogy a cirkuszművészetről új képet alakítsanak ki, megszólítva ezzel minden társadalmi réteget.

A tervek szerint a megnyitó fő látványossága egy helikopterrel magasba emelt artista levegőszáma lesz, amelyre az elmúlt ötvenkét évben nem volt példa - fűzte hozzá Gergely László, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) ügyvezető igazgatója. Mint felidézte, 1963. május 1-jén tartottak hasonló helikopteres bemutatót a Hősök terén, akkor egy artista házaspár trapéz számát láthatták az érdeklődők.

A Cirkuszok éjszakáján a Fővárosi Nagycirkuszban a négy földrész művészeit felvonultató, Circussimo című műsor mellett többek között a Baross Imre Artistaképző növendékei és a Békéscsabai Jókai Színház táncosai várják az érdeklődőket, akik a cirkuszi produkciók mellett musical betétdalokat is hallhatnak Gubik Petra, Liszi Melinda, Gábor Anita, Harcsa Boglárka és Balázs Csongor előadásában.

Az utazó cirkuszok Zamárdiban, Balatonlellén, Révfülöpön, Balatonszéplakon és Debrecenben is várják a műfaj kedvelőit szombaton egészen éjfélig.

A lellei Napfény strandon szombaton a Magyar Nemzeti Cirkusz négy afrikai elefántja mártózik majd meg a Balatonban kora délután, miután elfogyasztottak egy nagy gyümölcstálat. A strandolók az elefántfürdetés előtt és után akár az állatok hátára is felülhetnek. Este a társulat egyedülálló produkcióval és meglepetés fellépőkkel várja a vendégeket.

Debrecenben az Eötvös Cirkusz társulata különleges eseményre készül. A Cirkuszok éjszakája előestéjén, pénteken két, Olaszországból érkezett artistaművész pár nagyszabású dupla esküvőjét rendezik a cirkuszi sátorban. A Valerio ikerpár lány tagja, Desire és vőlegénye a szombat esti program során a vadállatok ketrecében is kimondja a boldogító igent - ennek a Cirkuszok éjszakája közönsége is részese lehet. Az esküvő mellett a Legenda című előadással, színes programokkal és tűzijátékkal várják a közönséget.

Zamárdiban a Richter Florian Cirkusz bővített műsorral, 20 tagú fúvószenekarral, valamint két musical- és operettszínész vendéggel, a Nemzeti Lovas Színház igazgatójával, Pintér Tiborral és társával, Békefi Viktóriával készül a Cirkuszok éjszakájára, amelyen az érdeklődők beleshetnek a színfalak mögé és részt vehetnek a próbákon is.

Siófok Balatonszéplak városrészében az Exit Cirkusz az idei évad műsorával, az 5 tonnás elefántot, Mosly-t felvonultató, Cirkusz az egész világ című produkcióval, a Magyar Légtornász Egyesület látványos showjával, tűzzsonglőrökkel és meglepetésekkel várja az érdeklődőket.

Révfülöpön a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola artistának tanuló végzős diákjai tartanak bemutatót a Balaton-parti településen zajló cirkusztáborhoz kapcsolódva, amelyet idén első alkalommal szerveztek meg Magyarországon. Az esten balatoni amatőr csoportok is bemutatkoznak.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„ A dicséretek visszautasítása: az a vágy, hogy kétszer dicsérjenek meg."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ