Tarantino világát és a francia burleszket idéző újcirkusz-produkció a Trafóban
Dátum: 2015. szeptember 20., vasárnap, 8:35

Quentin Tarantino világát és a francia burleszk hangulatát idéző újcirkusz-produkciót láthatnak az érdeklődők szeptember 24. és 26. között a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

A francia Cirque Inextremiste társulat Extremités című előadásában három profi artista - egyikük kerekesszékkel mutatványozva - játszik veszélyes játékot egy építkezésen, ahol gázpalackok és fapallók teszik élessé a helyzetet - olvasható a Trafó által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A 2013-ban készült Extremités humorát és hangulatát leginkább Quentin Tarantino világa és a francia burleszk keverékeként lehet a legpontosabban meghatározni. A produkciót Amerikától Európáig mindenhol pozitívan fogadta a közönség.

Az ismertető szerint a három artista egy építkezésen keresi az egyensúlyt, férfi barátságokra jellemző "ökörködések" közepette, de viszonyukat mégis leginkább az összetartozás és a bajtársiasság jellemzi. Minden ötletük és mozdulatuk izgalmat és veszélyt hordoz, ám kreativitásuk megteremti a stabilitást az arra legalkalmatlanabb környezetben is.

Az egyik artista kerekesszékkel mutatványozik a színen, ám akadályozottsága csak első pillantásra furcsa, hiszen ő is ugyanúgy része a játéknak, mint a többiek. Mind a hárman egyaránt függenek egymástól, felelősek egymásért, és minden percben készen állnak arra, hogy mentsék egymás életét.

Yann Ecauvre, Sylvain Briani-Colin és Rémi Lecocq előadása szeptember 24. és 26. között vendégeskedik a Trafó Kortárs Művészetek Házában.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„A jó modor azt jelenti, hogy eltitkoljuk, milyen sokat tartunk magunkról, és milyen keveset a többiekről."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ