Saját műsorral készülnek a cirkuszfesztiválra az artistaképző növendékei
Dátum: 2016. január 8., péntek, 8:42

Saját műsorral készülnek a január 7. és 11. közötti 11. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválra a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola végzős növendékei - mondta az intézmény vezetője, Szakács Ildikó az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Hozzátette, nagy lehetőség a fiatalok számára a nemzetközi fesztivál, hiszen a szakma krémje, és nagyon sok, a pályakezdők indulásához segítséget nyújtani képes ügynök is részt vesz a programokon. Az artistaképző nyilvános előadása január 9-én lesz látható a Fővárosi Nagycirkuszban.

Szakács Ildikó kiemelte a növendékek műsorából a magyar piacon teljes újdonságnak számító nyitóképet, amelyet korábban nagy sikerrel mutattak be az auch-i kortárs cirkuszfesztiválon.

Mint fogalmazott, az artistaképző nyolcéves szakképzésére jelenleg több mint 110 növendék jár, az iskola végzősei a magas és sokoldalú szakmai tudásuk, valamint a megbízhatóságuk miatt rendkívül keresettek külföldön is.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„A halottak nemcsak azért halottak, mert megszűntek jelen lenni; akkor halottak, ha nem hatnak ránk."
Rainer Maria Rilke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ