Elhunyt Czeisler Ferenc ismert cirkuszművész
Dátum: 2016. március 3., csütörtök, 8:18

Életének századik évében elhunyt Czeisler Ferenc - művésznevén Tihany -, magyar származású cirkuszművész, illuzionista.

Czeisler Ferenc Las Vegasban halt meg március 2-án - közölte a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) szerdán az MTI-vel.

1916-ban született Magyarországon. Különös életpályája 13 éves korában kezdődött, amikor kivándorolt Uruguayba szerencsét próbálni. Pár év múlva visszatért hazájába, és először utcai mutatványosként, majd hivatásos bűvészként kereste a kenyerét. Családjával 1953-ban Brazíliában telepedett le, majd megalapította a Tihany Bűvész cirkuszt, amely több mint ötvenéves fennállása alatt a dél-amerikai kontinens legszebb és egyik legismertebb cirkuszává vált. Tihany 1984-ben vonult vissza, az Egyesült Államokban telepedett le.

A művész 1996-tól a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál zsűrijének állandó tagja, 2004-től pedig örökös elnöke volt. Munkája, személyisége és szaktudása méltán lehet példa az ifjú artistanövendékek számára - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„A kételkedés a bölcsesség kezdete."
René Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ