Orosz-ukrán vízi revü a Fővárosi Nagycirkusz új műsorán
Dátum: 2016. március 11., péntek, 0:00

A víz és a fénytechnika játssza a főszerepet a Fővárosi Nagycirkusz Atlantisz gyermekei című új orosz-ukrán vízi műsorában, amelyet március 12-től láthat a közönség.

A műsorban az ismerős cirkuszi porond "hol fényjátékkal megvilágított szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik, így egészítve ki a fellépő művészek produkcióit" - fogalmazott a produkció csütörtöki bemutatóján Fekete Péter, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. igazgatója.

Kiemelte: az augusztus 28-ig futó műsorban az vízi technikát bemutató orosz és ukrán művészeken kívül fellép mások mellett Kristóf Krisztián világhírű zsonglőr és a magyar Teibler csoport is.

Az igazgató arról is beszélt, hogy a tervezés alatt álló új cirkuszművészeti központot a legmodernebb eszközökkel és színpadtechnikai berendezésekkel szeretnék felszerelni, így a most felépített, 700 fúvókából álló, süllyesztő- és emelőrendszerrel ellátott 80 tonnás medence-szerkezet kipróbálása jó alkalom arra, hogy lássák, a vízi berendezésekből milyen megoldás lenne a legalkalmasabb az új intézmény számára.

Ehhez kapcsolódik az új cirkusz tervezésével foglalkozó Artista Cafe című nyilvános beszélgetéssorozat újabb, március 21-re szervezett estje is, amelyen a modern színpadtechnikai újdonságokról értekeznek a meghívott művészek, artisták, szakemberek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„ Csak a közepes művek kifogástalanok – a nagy művek sohasem."
Lucian Blaga
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ