Emberpiramis épül a Fővárosi Nagycirkusz előtt a cirkuszi világnapon
Dátum: 2016. április 11., hétfő, 19:20

Cirkuszrajongók, művészek és artisták közösen építenek emberpiramist a Fővárosi Nagycirkusz előtt szombaton, a cirkuszi világnapon.

A világnapot 2007 óta április harmadik szombatján ünneplik, 2010-ig Európai Cirkusznapként tartották számon, azóta azonban világszerte megemlékeznek róla a cirkuszművészeti központok - közölte a Magyar Cirkusz és Nonprofit Kft. (MACIVA) az MTI-vel.

A Cirkuszművészeti Világszövetség (Fédération Mondiale du Cirque) minden évben megfogalmaz egy központi üzenetet, célt vagy témát, amellyel közös gondolkodásra hívja a világ összes, professzionális keretek között működő cirkuszát.

Idén az Összefogás és együttműködés a jövő cirkuszáért! hívómondat köré szervezik az eseményeket.

Budapesten egy "emberpiramis" felépítésével szeretnék jelképezni az egymásba vetett hitet, bizalmat, kitartást és összetartozást a szervezők, amelyhez párok, családok, baráti társaságok csatlakozását várják. Az összegyűltek artistaművészek vezetésével sajátíthatják el a "bizalom művészetét". A mutatványhoz nem szükséges semmilyen előképzettség, gyermekek, szülők és nagyszülők is bátran kipróbálhatják magukat.

A kapcsolódó programok között április 22-én a Baross Imre Artistaképző Iskolában lesz nyílt nap, április 25-én pedig Társadalmi felelősségvállalás a cirkuszi művészetekben címmel tartja meg következő programját az ARTista Café.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ Mi a legfeltűnőbb különbség egy macska és egy hazugság között? Az, hogy a macskának csak kilenc élete van."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ