Fekete Péter: a cirkusz egyenrangú a színházzal és az operával
Dátum: 2016. április 17., vasárnap, 14:49

A cirkusz, mint művészeti ág egyenrangú a színházzal és az operával, a tánccal és a balettel - mondta Fekete Péter, a nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelős miniszteri biztos szombaton az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

A miniszteri biztos elmondta: minél több embert szeretnének "becsalogatni" a cirkuszba, hogy megtapasztalják a fenti kijelentés valódiságát.

A biztost annak apropóján szólaltatták meg, hogy szombaton tartják világszerte a cirkusz világnapját.

Fekete Péter ezzel kapcsolatban megjegyezte: idén az is különlegessé teszi az alkalmat, hogy éppen most ünneplik Charlie Chaplin születésnapját.

A világnapon színes programokkal és rendezvényekkel várják az érdeklődőket.

Budapesten egy "emberpiramis" felépítésével kívánnak kapcsolódni a gondolathoz a szervezők, amelyhez párok, családok, baráti társaságok csatlakozását várják. Az helyszínen artistaművészek segítségével épül majd fel a piramis, amelyhez mások mellett Haumann Petra, Szente Vajk és a Rippel fivérek is csatlakoznak. A mutatványhoz nem szükséges semmilyen előképzettség, gyermekek, szülők és nagyszülők is bátran kipróbálhatják magukat.

A világnapot 2007 óta április harmadik szombatján ünneplik. Korábban Európai Cirkusznapként tartották számon, 2010 óta világszerte megemlékeznek róla a cirkuszművészeti központok.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„ Aki sohasem követ el esztelenséget, korántsem olyan bölcs, mint ahogy gondolja."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ