Porondon a világ
Dátum: 2006. október 12., csütörtök, 14:52
Indiai elefántok, lovak, tacskók mellett Európában még nem ismert külföldi szereplők lépnek fel a Fővárosi Nagycirkusz őszi előadásain.

– Az október 14. és december 31. között lévő előadásokon egy igazán szórakoztató, könnyed, ugyanakkor a szakma és a kritika elvárásainak megfelelő műsorral készültünk - hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.

A műsort az Állami Artistaképző növendékei nyitják meg, és akrobatikus, valamint lírai elemekből álló, földön és levegőben előadott nagyon látványos produkciót mutatnak be.

Sokan gondolják, hogy a tacskók nevelhetetlen, akaratos, makacs jószágok, ezt cáfolja meg az orosz Diana Vediashkina műsora. A hat „földszintes" kutya, mint hat katona vonul végig a porondon és végzi feladatát.

Nincs cirkusz bohóc nélkül, az őszi előadásokra Vasily Trofimov szórakoztatja a közönséget, aki a Moszkvai Nagycirkuszból érkezett, és már harmadszor jár Budapesten.

Egy magyar házaspár, Brigitta és Gábor színvonalas kézegyensúlyozó számot ad elő, őket a két indiai elefánttal és két fehér lóval az olasz Franciska és Amadeo Folco műsora követi.

Igazi csemege lesz a Kenyából érkező hét fiatalember akrobatikus előadása. A vendégszereplők nem tanultak cirkuszi iskolában, viccesen azt állítják magukról „tehetségek vagyunk". Ami akár igaz is lehet, hiszen adottságaik lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen akrobata mutatványt előadjanak.

A második rész trambulin produkcióval kezdődik, érdekessége, hogy a fogó nő lesz, ami elég ritkán fordul elő. A gumiasztalon pattogó Olimecha család Brazíliából érkezett és szintén először jár Európában, eddig csak amerikai földrészeken léptek fel.

A magyar Kókai Zoltán nagylabda-zsonglőr most debütál a cirkuszban: ezt a műfajt a világon csak hatan űzik. A fiatalember focilabdákkal mutat be egészen lenyűgöző dolgokat, sőt még a kis pingpong labdákkal is zsonglőrködik, de nem a kezével, hanem szájjal fújva azokat.

A medveszám nem hiányozhat egy orosz cirkuszból, ezért a műfaj képviselőinek igencsak fel kell kötni az alsót, ha ki akarnak tűnni produkciójukkal, akkor nagyon fel kell kötniük. A Vediashkin házaspár azt találta ki, hogy egy kis történetet ad elő, amelynek egyik szereplője a medve. A humoros sztori bizonyára sokakat megnevettet majd.

A műsort a Duó Artemev házaspár háló nélküli borzongató levegőszáma, majd „lazításképpen" az afrikaiak limbózása zár.

(MTI-Panoráma)

 


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Aforizmák
„ A képmutatás a bűn hódolata az erény előtt."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ