Meghaladta a százezres nézőszámot a Fővárosi Nagycirkusz előadása
Dátum: 2016. június 18., szombat, 7:01

Három hónap alatt több mint százezer néző látta a Fővárosi Nagycirkusz Atlantisz gyermekei című vízi cirkuszi műsorát, amelyet a Múzeumok éjszakáján vendégelőadók produkcióival kiegészülve mutatnak be.

"Három hónap alatt százezres nézőszámot értünk el, ami bármilyen előadóművészeti intézményt nézve különlegesen jó adat" - hangsúlyozta Fekete Péter, az intézmény igazgatója az MTI-nek adott interjújában. Mint mondta, a jövő héttől kéthetes technikai szünetet tart a társulat, amelyet csak egy alkalommal, a Múzeumok éjszakája alkalmából szakítanak meg.

"A Múzeumok éjszakája egy olyan országos hatáskörű kulturális rendezvény, amelyből nem maradhat ki a cirkuszművészet, ezért hagyományosan megnyitjuk kapuinkat ezen az éjszakán és délutántól egészen éjfélig folyamatosan fogadjuk a vendégeket az Atlantisz gyermekei című produkció színészekkel, meghívott artistákkal kiegészült műsorával" - emelte ki.

Fekete Péter beszélt arról is, hogy csütörtökön, mintegy ezer cirkuszművész és mutatványos társaságában részt vett Ferenc pápa vatikáni audienciáján, ahol személyesen kért áldást az egyházfőtől a készülő Közép-európai Cirkuszművészeti Központra és művésztársaira.

"Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy személyesen találkozhattam Őszentségével és alkalmam volt az áldását kérni" - hangoztatta az igazgató, aki azt is elmondta, hogy Ferenc pápa elsősorban az utazó cirkuszművészek vándorszerzetesekhez hasonló, kultúraközvetítő misszióját méltatta.

Az ünnepség keretében egy artistabemutatót is rendeztek, amelyen György Tibor, a Baross Imre Artistaképző növendéke is felléphetett.

Az igazgató beszélt arról is, hogy a Fővárosi Nagycirkusz a nyár folyamán az Atlantisz gyermekei műsor kivonatával Tokajban és Szarvason is fellép, a fővárosi intézményben pedig augusztusig ezzel a programmal, szeptembertől pedig új előadással várja majd a látogatókat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ Ellenségeinken mérhetjük fel, milyen magasan állunk."
Capus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ