Aranyérmet nyertek a fiatal magyar artisták Wiesbadenben
Dátum: 2016. október 17., hétfő, 14:15

Az aranyérem mellett a közönség díját is elnyerték a Baross Imre Artistaképző növendékei a hétvégi wiesbadeni XXV. Európai Ifjúsági Cirkuszfesztiválon - tájékoztatta az MTI-t vasárnap a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) sajtószóvivője.

A High5 elnevezésű formáció Men In Black című, gumiasztalon előadott programja a 18-25 évesek kategóriájában végzett az első helyen.

"Munkátokkal, személyiségetekkel, kitartásotokkal példát mutattok kortársaitoknak, immár nemcsak az Artistaképzőben, de országos léptekben is" - gratulált Fekete Péter miniszteri biztos, cirkuszigazgató a zsűri döntését követően a győzteseknek és felkészítő tanáraiknak.

A győzteseket, a High5 fiatal artistáit: Lukácsi Petrát, Terebesi Tamás Dominikot, Fülemen Tamás Alexet, Kardos Leventét és Bényei Marcellt október 20-án köszöntik a Fővárosi Nagycirkuszban. A rendezvényen a cirkuszszerető közönség mellett a Baross Imre Artistaképző oktatói, növendékei, a cirkusz munkatársai és fellépő művészei is fogadják a Wiesbadenből hazatért művészeket.

A XXV. Európai Ifjúsági Cirkuszfesztiválra jelentkező 140 produkcióból 24 bemutatását támogatta a zsűri. Az előadásokat két mezőnyben, a 17 éven aluliak és a 18-25 év közöttiek mezőnyében értékelték.

A fesztiválon induló egyetlen magyar csapat, a High25 a 18-25 év közötti kategória aranyérmén kívül a közönségdíjat is elnyerte.

A negyedszázada megrendezett fesztiválon már korábban is akadtak magyar díjazottak, mint Zsilák Viktória, a Rippel Testvérek vagy a Cap Crew duó, de ez volt az első alkalom, hogy a fiatal artisták sikert sikerre halmoztak - ismertette a közlemény.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ A ráncoknak csak a mosoly helyét lenne szabad mutatniuk. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ