A Fővárosi Nagycirkuszban köszöntötték a díjnyertes fiatal artistákat
Dátum: 2016. október 21., péntek, 9:55

A Fővárosi Nagycirkuszban diáktársaik, hozzátartozóik és tanáraik köszöntötték és ünnepelték a wiesbadeni XXV. Európai Ifjúsági Cirkuszfesztiválon aranyérmet és közönség díját nyert High5 nevű artistacsoportot.

A Lukácsi Petra, Terebesi Tamás Dominik, Fülemen Tamás Alex, Kardos Levente és Bényei Marcellt alkotta csoport a Men In Black című, gumiasztalon előadott programjukkal a 18-25 évesek kategóriájában indultak a versenyen.

Fekete Péter az ünnepségen bejelentette: a fiatalok díjnyertes produkcióját beveszik a cirkusz következő évadának műsorába.

A fiatalok a Baross Imre Artistaképző növendékei, a közönség a Fővárosi Nagycirkuszban jelenleg futó Ludas Matyi előadásban is láthatja az ifjú artistákat.

A wiesbadeni Európai ifjúsági cirkuszfesztiválon először Zsilák Viktória nyert aranyérmet 1987-ben, őt 2000-ben a The Triads nevű csapat, 2008-ban pedig a Rolling Wheels követte. A fődíjat és a közönségdíjat együtt azonban a fesztivál történetében először nyerte meg magyar csapat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„A nő akkor a legerősebb, ha gyöngeséggel vértezi fel magát."
George Sand
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ