BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Az Európai Cirkuszművészeti Szövetség vezetőségébe választották Fekete Pétert
Dátum: 2017. január 25., szerda, 21:14

Elnöki tanácsába választotta rendes közgyűlésén Fekete Pétert az Európai Cirkuszművészeti Szövetség (European Circus Association - ECA) Monte Carlóban. Erről a Fővárosi Nagycirkuszban rendezett magyar kultúra napi ünnepi előadás előtt beszélt Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

"Ez a gesztus a magyar cirkuszművészetre való odafigyelést is mutatja, azt a tényt, hogy a nemzetközi szervezet nyomon követi, mi történik Magyarországon, figyeli az itteni aktivitást, és kell nekik a hasznos kéz" - fogalmazott Fekete Péter, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. igazgatója az MTI-nek. Elmondta, hogy Monte Carlóban pénteken született a döntés.

Az eseményen Helmuth Grosskurt, a szervezet igazgatója elmondta, hogy az elmúlt két évben figyelemmel kísérték a magyarországi cirkuszművészetet érintő fejlesztéseket, a művészeti ág megújításáért végzett munkát, és úgy érezték, elnökségükön belül is szükség van ezekre az energiákra - idézte fel az igazgató.

Az elnökségen belül van, aki a klasszikus cirkuszművészetért, más az alternatív cirkuszért vagy a szociális cirkuszért felelős. Fekete Péter elnökségi tagként elsődleges feladatának a különböző cirkuszművészeti ágak egymáshoz való közelítésének ügyét, illetve a cirkuszművészet mint közcélú, közösségi üzeneteket hordozó előadóművészeti ág elismertetéséért tartja, így tisztségében ezeket a szempontokat fogja képviselni.

Az igazgató kiemelte: elnökségi tagsága nem csak személyes érdeme, ezért elődei és a méltán híres magyar cirkuszművészek is igen sokat tettek.

"Magyarországot komolyan elismerik, hiszen a mi artistáink és az én elődeim a korábbi évtizedekben nagyon komolyan letették a névjegyüket ebben a művészeti ágban" - emelte ki.

Az Európai Cirkuszművészeti Szövetség nonprofit szervezetként 2002-ben alakult azzal a céllal, hogy összefogja az Európában található cirkuszokat, népszerűsítse azokat, illetve, hogy megőrizze a cirkuszművészet értékeit. Az ECA mintegy 130 cirkuszt, művészeket és fesztiválokat képvisel 29 országban, de segítséget nyújt egyebek mellett az utazó cirkuszos családok gyermekeinek taníttatásában is. A szervezet működését tagdíjakból és adományokból finanszírozza.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„ Az ember nem lehet elég óvatos ellenségeinek megválogatásában."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ