Méhes Csaba előadóművész kapta a Komediada nemzetközi bohóc- és pantomimfesztivál nagydíját Odesszában
Dátum: 2017. április 4., kedd, 15:11

Méhes Csaba előadóművész kapta a 7. Komediada Nemzetközi Bohóc- és Pantomimfesztivál nagydíját az ukrajnai Odesszában szombaton.

A 14 főből álló nemzetközi zsűri egyhangúlag ítélte Méhes Csabának, a Fővárosi Nagycirkusz előadóművészének a díjat, amelyet Die Forelle (A pisztrángötös) című etűdjének bemutatásával érdemelt ki - tájékoztatta az MTI-t szombaton a Fővárosi Nagycirkusz.

Fekete Péter, a magyar cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója meghívott díszvendégként és a zsűri tagjaként ajánlotta a versenyprogramba fellépőnek Méhes Csabát.

Méhes Csaba hivatásos pantomimművész 1983-ban alapító tagja volt a Pingvin Pantomim Együttesnek. Előadásaival bejárta Európát, vendégszerepelt Új-Zélandon, Ausztráliában, Mexikóban, Egyiptomban is. A művészt jelenleg a fővárosi intézmény Lúdas Matyi a cirkuszban című előadásában "a falu bolondja" szerepében láthatja a közönség.

A vasárnapig tartó négynapos fesztivál, amelyet a hetedik alkalommal rendeztek meg az odesszai Masky Show Színházban, a bohócmesterségnek szentelt cirkuszművészeti seregszemlék közül az egyik leghíresebb.

A mezőnyben az idén 12 országból, többek között az Egyesült Államokból, Moldovából, Spanyolországból, Oroszországból, Romániából, Fehéroroszországból, Lengyelországból és Izraelből érkezett művészek voltak jelen. A versenyprogram fellépői között a Cirque du Soleil művészei és többszörös fesztiváldíjas bohócok tűntek ki.

A zsűri tagjai között holland, japán, izraeli, orosz, német és ukrán szakemberek, cirkuszigazgatók, artistaképző intézetek vezetői foglalnak helyet, többek között Nikolai Kobzov, Ukrajna legnagyobb cirkuszának igazgatója, Vladislav Kornienko, a kijevi artistaképző egyetem rektora, Mata Zsuzsa, a Cirkuszi Világszövetség igazgatója, Jan van den Berg holland kulturális és művészeti szakember és Slava Nusinsky, az Izraeli Nemzetközi Cirkuszfesztivál igazgatója.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Aforizmák
„ Nem mindenki muzsikus, aki hegedűvel mászkál."
Abraham A Santa Clara
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ