Fekete Péter is tagja az asztanai cirkuszfesztivál zsűrijének
Dátum: 2017. július 6., csütörtök, 8:33

A kazah főváros, Asztana ad otthont Közép-Ázsia egyik legnagyobb cirkuszfesztiváljának, amelynek zsűrijében 14 nemzetközileg elismert cirkusz igazgatója, köztük a Fővárosi Nagycirkuszt vezető Fekete Péter is helyet kapott.

A csütörtökön záruló rendezvényen Tbiliszi, Taskent, Almati, Asztana és Asgabat cirkuszai képviseltetik magukat - közölte a fővárosi intézmény szerdán az MTI-vel.

A július 2-től 6-ig tartó rendezvényen több mint harminc előadásból kell majd kiválasztania a zsűrinek az arany, az ezüst és a bronz díjazottakat.

A nemzetközi gálán a díjátadók között szerepel Fekete Péter is, aki rendezői szemmel és a trükktechnika nehézsége alapján hozza majd meg a döntését, szem előtt tartva a tradicionális cirkuszi hagyományoknak való megfelelést és a művészi kivitelezést egyaránt.

"Milliós városok erős cirkuszi kultúrájával, artista hagyományaival találkozhatunk, és alkalmunk van a legjobbakat meghívni, ha lehet közvetítők közbe iktatása nélkül leszerződtetni a Fővárosi Nagycirkusz következő programjaira" - idézi az igazgatót a közlemény.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ Az állatvilágot számos környezeti veszély fenyegeti. De legalább megkímélik a televíziótól."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ