Fekete Péter is tagja az asztanai cirkuszfesztivál zsűrijének
Dátum: 2017. július 6., csütörtök, 8:33

A kazah főváros, Asztana ad otthont Közép-Ázsia egyik legnagyobb cirkuszfesztiváljának, amelynek zsűrijében 14 nemzetközileg elismert cirkusz igazgatója, köztük a Fővárosi Nagycirkuszt vezető Fekete Péter is helyet kapott.

A csütörtökön záruló rendezvényen Tbiliszi, Taskent, Almati, Asztana és Asgabat cirkuszai képviseltetik magukat - közölte a fővárosi intézmény szerdán az MTI-vel.

A július 2-től 6-ig tartó rendezvényen több mint harminc előadásból kell majd kiválasztania a zsűrinek az arany, az ezüst és a bronz díjazottakat.

A nemzetközi gálán a díjátadók között szerepel Fekete Péter is, aki rendezői szemmel és a trükktechnika nehézsége alapján hozza majd meg a döntését, szem előtt tartva a tradicionális cirkuszi hagyományoknak való megfelelést és a művészi kivitelezést egyaránt.

"Milliós városok erős cirkuszi kultúrájával, artista hagyományaival találkozhatunk, és alkalmunk van a legjobbakat meghívni, ha lehet közvetítők közbe iktatása nélkül leszerződtetni a Fővárosi Nagycirkusz következő programjaira" - idézi az igazgatót a közlemény.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„ Az életet csak előretekintve lehet élni, ám megérteni csak visszatekintve lehet."
Soren Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ