BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Fekete Péter is tagja az asztanai cirkuszfesztivál zsűrijének
Dátum: 2017. július 6., csütörtök, 8:33

A kazah főváros, Asztana ad otthont Közép-Ázsia egyik legnagyobb cirkuszfesztiváljának, amelynek zsűrijében 14 nemzetközileg elismert cirkusz igazgatója, köztük a Fővárosi Nagycirkuszt vezető Fekete Péter is helyet kapott.

A csütörtökön záruló rendezvényen Tbiliszi, Taskent, Almati, Asztana és Asgabat cirkuszai képviseltetik magukat - közölte a fővárosi intézmény szerdán az MTI-vel.

A július 2-től 6-ig tartó rendezvényen több mint harminc előadásból kell majd kiválasztania a zsűrinek az arany, az ezüst és a bronz díjazottakat.

A nemzetközi gálán a díjátadók között szerepel Fekete Péter is, aki rendezői szemmel és a trükktechnika nehézsége alapján hozza majd meg a döntését, szem előtt tartva a tradicionális cirkuszi hagyományoknak való megfelelést és a művészi kivitelezést egyaránt.

"Milliós városok erős cirkuszi kultúrájával, artista hagyományaival találkozhatunk, és alkalmunk van a legjobbakat meghívni, ha lehet közvetítők közbe iktatása nélkül leszerződtetni a Fővárosi Nagycirkusz következő programjaira" - idézi az igazgatót a közlemény.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„ Becsüld meg a kezdőt – ő semmi, de még minden lehet."
Forbáth Imre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ