BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Cirkuszpedagógia a Fővárosi Nagycirkuszban
Dátum: 2017. október 4., szerda, 8:42

A cirkusz nemcsak szórakoztató műfaj lehet, hiszen a cirkuszpedagógiai programokkal össze lehet kapcsolni az iskolai tananyagot is - erről Kardos Kata beszélt az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli adásában.

A cirkuszpedagógiai programkoordinátor annak kapcsán beszélt erről, hogy a Rómeó és Júlia előadást követően rendhagyó irodalomórák lesznek a Fővárosi Nagycirkuszban október 2. és 6. között.

Kardos Kata elmondta: azt szeretnék bemutatni, hogy miként lehet összekapcsolni a cirkuszban látottakat az iskolában hallottakkal. Hozzátette: ennek jegyében a Rómeó és Júlia cirkuszszínházi előadás után rendhagyó irodalomórákra kerül sor Magyarország legnevesebb Shakespeare-szakértői, egyetemi professzorok közreműködésével.

A 70 perces, artistaképzős fiatalok szereplésével látható előadás a cirkuszművészet és a fizikai színház eszközeivel jeleníti meg a maffiakörnyezetbe helyezett veronai történetet.

Mint mondta, adott volt a lehetőség, mivel a Rómeó és Júlia kötelező olvasmány a középiskolások számára. Így a fiatalok nemcsak az irodalomóra keretében, hanem az előadást követő beszélgetésekbe belefolyva is tanulhatnak a történetről, hallhatnak Shakespeare koráról. Mint, mondta bíznak benne, hogy a cirkuszpedagógiai program által könnyebben válik elmélyült tudássá Shakespeare műve.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ A pénznek, ha el akar jutni hozzám, el kell fogadnia azokat a feltételeket, amelyeket jellemem szab neki."
Chamfort
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ