Cirkuszpedagógia a Fővárosi Nagycirkuszban
Dátum: 2017. október 4., szerda, 8:42

A cirkusz nemcsak szórakoztató műfaj lehet, hiszen a cirkuszpedagógiai programokkal össze lehet kapcsolni az iskolai tananyagot is - erről Kardos Kata beszélt az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli adásában.

A cirkuszpedagógiai programkoordinátor annak kapcsán beszélt erről, hogy a Rómeó és Júlia előadást követően rendhagyó irodalomórák lesznek a Fővárosi Nagycirkuszban október 2. és 6. között.

Kardos Kata elmondta: azt szeretnék bemutatni, hogy miként lehet összekapcsolni a cirkuszban látottakat az iskolában hallottakkal. Hozzátette: ennek jegyében a Rómeó és Júlia cirkuszszínházi előadás után rendhagyó irodalomórákra kerül sor Magyarország legnevesebb Shakespeare-szakértői, egyetemi professzorok közreműködésével.

A 70 perces, artistaképzős fiatalok szereplésével látható előadás a cirkuszművészet és a fizikai színház eszközeivel jeleníti meg a maffiakörnyezetbe helyezett veronai történetet.

Mint mondta, adott volt a lehetőség, mivel a Rómeó és Júlia kötelező olvasmány a középiskolások számára. Így a fiatalok nemcsak az irodalomóra keretében, hanem az előadást követő beszélgetésekbe belefolyva is tanulhatnak a történetről, hallhatnak Shakespeare koráról. Mint, mondta bíznak benne, hogy a cirkuszpedagógiai program által könnyebben válik elmélyült tudássá Shakespeare műve.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„Semmi sem tehet egy nőt szebbé, mint a tudat, hogy ő szép."
Sophia Loren
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ