Cirkuszpedagógia a Fővárosi Nagycirkuszban
Dátum: 2017. október 4., szerda, 8:42

A cirkusz nemcsak szórakoztató műfaj lehet, hiszen a cirkuszpedagógiai programokkal össze lehet kapcsolni az iskolai tananyagot is - erről Kardos Kata beszélt az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli adásában.

A cirkuszpedagógiai programkoordinátor annak kapcsán beszélt erről, hogy a Rómeó és Júlia előadást követően rendhagyó irodalomórák lesznek a Fővárosi Nagycirkuszban október 2. és 6. között.

Kardos Kata elmondta: azt szeretnék bemutatni, hogy miként lehet összekapcsolni a cirkuszban látottakat az iskolában hallottakkal. Hozzátette: ennek jegyében a Rómeó és Júlia cirkuszszínházi előadás után rendhagyó irodalomórákra kerül sor Magyarország legnevesebb Shakespeare-szakértői, egyetemi professzorok közreműködésével.

A 70 perces, artistaképzős fiatalok szereplésével látható előadás a cirkuszművészet és a fizikai színház eszközeivel jeleníti meg a maffiakörnyezetbe helyezett veronai történetet.

Mint mondta, adott volt a lehetőség, mivel a Rómeó és Júlia kötelező olvasmány a középiskolások számára. Így a fiatalok nemcsak az irodalomóra keretében, hanem az előadást követő beszélgetésekbe belefolyva is tanulhatnak a történetről, hallhatnak Shakespeare koráról. Mint, mondta bíznak benne, hogy a cirkuszpedagógiai program által könnyebben válik elmélyült tudássá Shakespeare műve.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Az ember legtöbbször nem azokat a kísértéseket bánja meg, amelyeknek engedett, hanem azokat, amelyeknek ellenállt."
Somerset Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ