A cirkuszművészet nagykövetévé választották Ujhelyi Istvánt Monte Carlóban
Dátum: 2018. január 22., hétfő, 10:19

A világ cirkuszművészetének nagykövetévé választották Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti képviselőjét a Monte Carló-i cirkuszfesztiválon.

A címet minden évben Stéphanie monacói hercegnő javaslatára adják át a cirkuszigazgatók találkozóján, ezt az elismerést korábban európai politikus nem nyerte el - tájékoztatta az MSZP EP-küldöttsége vasárnap az MTI-t. Ujhelyi Istvánt a cirkuszművészet érdekében végzett munkájának elismeréseként és a cirkuszi világ megújítását segítő kezdeményezéseiért tüntették ki.

Az Európai Parlament turizmusért felelős szakpolitikusaként Ujhelyi István az elmúlt években több javaslattal is élt: a nevéhez kötődik például a számos művész által aláírt Circus Manifesto megfogalmazása vagy a Michelin-csillagok minősítési rendszeréhez hasonló minőségbiztosítási rendszer megalkotása az európai cirkuszok számára. A BigTopLabel-programot a mostani Monte-Carló-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon mutatták be, célja hogy garantálja a művészi minőség mellett a munkajogi, szolgáltatási és adott esetben állattartási követelményeknek való megfelelést is - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„ Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát, és ellátjuk minden jóval nem fog megharapni. Ez a legfőbb különbség a kutya és az ember között."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ