Cirkuszi világnap - Állatsimogató és nyílt próbák Budapesten és Debrecenben
Dátum: 2018. április 19., csütörtök, 7:53

Artistabemutatókkal, különleges produkciókkal, állatsimogatóval és nyílt próbákkal is várja a közönséget Budapesten a Fővárosi Nagycirkusz, Debrecenben pedig a Magyar Nemzeti Cirkusz szombaton, a cirkuszi világnapon.

A Városligetben artista és bohóc növedékek bemutatójával, szerencsekerékkel és gyerekprogramokkal is készülnek, de az Atlantic Flight - Nagy cirkuszi utazás című előadásban fellépő kutyákkal, papagájokkal és fókákkal, valamint trénereikkel is meg lehet megismerkedni szombaton - közölte a Fővárosi Nagycirkusz az MTI-vel.

A Magyar Nemzeti Cirkusz Debrecenben extrém produkciókkal ünnepel: 20 méter magasan, a sátor felett kifeszített drótkötélen, biztosítás nélkül mutat be produkciókat a kolumbiai Gerling csoport, Super Silva Jr. brazil "pókember" a cirkuszi sátor tetején tűnik majd fel, ifjabb René Casselly pedig elefánthátról szaltózva fog kosárra dobni - írja a Magyar Nemzeti Cirkusz közleménye.

A közönség a kulisszák mögé is bepillanthat Debrecenben, hiszen az artisták ezen a napon a produkciók mögött rejlő hosszú felkészülési folyamatból is ízelítőt adnak a nyilvános próbák során.

Aki szeretné, az a különböző cirkuszi eszközöket is kipróbálhatja, ifj. Richter József cirkuszigazgató pedig a lovon állásban nyújt segítséget a vállalkozó kedvűeknek. Ezen felül lehet zsiráfokat etetni, valamint a többi cirkuszi állattal barátkozni.

Európában 2007 óta szerveznek minden év április harmadik szombatján a cirkusz világát bemutató programokat. A korábban Európai Cirkusznapnak nevezett esemény híre gyorsan elterjedt a világban, így 2010-től hivatalosan cirkuszi világnapként ünneplik.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„ Aki sohasem követ el esztelenséget, korántsem olyan bölcs, mint ahogy gondolja."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ