Az angliai Latitude fesztiválon lép fel a Recirquel
Dátum: 2018. július 13., péntek, 12:12

A tavalyi év legjobb brit fesztiváljának megválasztott Latitude fesztiválon lép fel Párizs Éjjel című produkciójával a magyar Recirquel újcirkusz társulat pénteken és szombaton.

A 2005 óta minden évben megrendezett Latitude nemcsak a rózsaszínre, sárgára és kékre festett bárányai miatt Anglia egyik legszínesebb zenei és művészeti fesztiválja, hanem mert a felnőtteknek szóló koncertek, színházi és operaelőadások mellett rengeteg gyerekprogrammal is várják az érdeklődőket. A több tízezer főt vonzó suffolki fesztiválon idén többek közt olyan sztárfellépőkkel találkozhat a közönség, mint a The Killers, vagy a brit kritikusok díját elnyerő Rag n Bone Man - közölte az MTI-vel csütörtökön a Recirquel.

A magyar társulat Párizs Éjjel című előadása az 1930-as évek Párizsának varietévilágát és forró hangulatú lokáljait idézi meg. A Vági Bence által rendezett darab címét a magyar származású világhírű fotóművész, Brassai első albuma, a Paris de Nuit adta, és az előadást is az ő képei ihlették.

Mint a közlemény felidézi, a produkció az elmúlt években komoly nemzetközi sikereket aratott: tavaly a világ legnagyobb fesztiválján, az Edinburgh Fringe-en sorra kapta az ötcsillagos kritikákat, és a Fringe igazgatósági tagja szerint a produkció a legjobb újcirkusz előadások között volt, amelyet valaha a fesztiválon látott.

A Párizs Éjjel Magyarországon legközelebb július 20-án és 21-én lesz látható a Művészetek Völgyében, majd a darabot augusztusban Finnországban, a Tamperei Színházi Fesztiválon és a hollandiai Cultura Nova fesztiválon is bemutatják.

A társulat egyébként idén is meghívást kapott az Edinburgh Fringe fesztiválra, ahová egy teljesen új produkciót, a My Landet viszik. A Müpa és az Assembly produkciójaként létrejött előadás magyarországi premierje a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon lesz október 16-án - közölte a Recirquel.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„A világ gonoszságára Istennek egyetlen mentsége van – hogy nem létezik."
Friedrich Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ