A mélybe zuhant egy magyar artista egy osztrák cirkuszban
Dátum: 2018. szeptember 25., kedd, 13:06

A mélybe zuhant és életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 27 éves magyar artistanő a Zirkus des Grauens osztrák cirkusz szombati felsőpulyai (Oberpullendorf) előadásán.

A baleset hírét megerősítve Markus Reinhard cirkuszigazgató elmondta kedden az APA osztrák hírügynökségnek, hogy a légtornász hét métert zuhant a trapézról, és valóban életveszélyes sérüléseket szenvedett, de már nincs életveszélyben. A kismartoni kórházba szállították, ahol jelenleg mesterséges kómában tartják. Egyelőre nem tudni, hogy sérülései maradandóak-e vagy sem.

A nő a budapesti artistaiskolában tanult, és tavaly óta van a társulatnál. Tapasztalt, és még soha nem bizonytalankodott. Zárómutatványa végén zuhant a mélybe - mondta az igazgató, aki szerint nem tudni, hogyan történhetett a baleset.

A baleset után a szombati felsőőri előadást megszakították, a Horrorshow hétvégi bécsújhelyi előadásait azonban megtartják.

A horrorcirkusz áprilisi esseni (Németország) vendégszereplésekor is hasonló incidens történt, akkor hat métert zuhant a mélybe egy artistanő, aki azonban könnyebb zúzódásokkal megúszta a balesetet.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„Ne azt várjuk, hogy a művészet váljon a mi számunkra hozzáférhetővé, hanem mi nyíljunk meg a művészet számára."
Werner Hofman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ