Hátrányos helyzetű családoknak tart ingyenes előadásokat a Magyar Nemzeti Cirkusz
Dátum: 2018. október 19., péntek, 13:16

Hátrányos helyzetű családoknak tart ingyenes előadásokat a Magyar Nemzeti Cirkusz - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Az Aranybohóc a porondon című gálaműsort hat alkalommal adják elő az új, XXII. kerületi állomásukon október 20. és 23. között halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik részére - mondta el Ifj. Richter József igazgató. Kiemelte: számos alapítvánnyal felvették a kapcsolatot és az előadássorozatra több száz gyermek érkezését várják.

A műsor országos turnéja márciusban kezdődött, azóta 21 városban léptek fel nagy sikerrel. Az előadásokon számos egzotikus állatot, lovas akrobatákat, bohócokat, légtornászokat láthat a közönség - hangsúlyozta Ifj. Richter József.

Úgy vélte: a cirkuszokat folyamatosan támadások érik az állattartás miatt. Erre válaszul nemrég meghirdettek egy petíciót, amely azt szorgalmazza, hogy az állatbarát és nagyon szigorú hatósági előírásoknak megfelelő, minőségi cirkuszok számára továbbra is elfogadott legyen az állattartás.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ Az igazságokat gyakran kell ismételni, mert a tévedéseket is gyakran ismétlik."
Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ