New Yorkban mutatják be a Recirquel Non Solus című produkcióját
Dátum: 2019. január 30., szerda, 9:24

A New York-i Brooklyn Academy of Music (BAM) kulturális központban mutatja be a Recirquel újcirkuszi társulat Non Solus című produkcióját február 14. és 16. között.

A BAM színpadán olyan társulatok és művészek léptek fel korábban, mint a szentpétervári Mariinszkij Színház balettkara, a világ egyik legnagyobb balett-táncosaként emlegetett Mikhail Baryshnikov, vagy a világhírű német Wuppertali Táncszínház megalapítója, Pina Bausch, magyar társulat azonban most először áll a helyszínen az amerikai közönség elé - olvasható a Recirquel MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

A Magyarországon 2015-ben debütált Non Solus két ember egymásra találásának története, akik útjukon az emberi létezés alapvető mérföldkövei, a születés és az elmúlás között bejárják a képzelet világainak legbenső mélységeit a cirkuszművészet és a tánc eszközeivel. A társulat művészeti vezetője, Vági Bence által rendezett produkció szavak nélkül, a testek kifejező erejét használva arra keresi a választ, hogyan keletkezett az élet, milyen pozíciót foglal el a test és a lélek, valamint hogyan élhető az élet.

Illés Renátó artista és Zsíros Gábor táncművész kétszemélyes előadásának díszlettervezője Iványi Árpád volt, a darab hangzásvilágát pedig Bach műveinek elektronikus zenei hangszerelésével, valamint Fassang László kortárs orgonajátékával tették még egyedibbé az alkotók.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
Aforizmák
„ Senki sem azonos látszatainak összegével."
Paul Valéry
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ