Vági Bence rendezi a Krone Cirkusz legújabb műsorát
Dátum: 2019. április 5., péntek, 11:07

Vági Bence, a magyar Recirquel Újcirkusz Társulat művészeti vezetője rendezi a világhírű Krone Cirkusz Mandana című előadását, amelyet az április 4-i müncheni világpremiert követően idén több mint 200 alkalommal mutatnak be Európa-szerte.

A híres német utazó társulat a tradicionális és az újcirkuszt ötvöző produkciójával arra törekszik, hogy a színház világát a cirkusz keretei között keltse életre - közölte a Recirquel társulat az MTI-vel.

A produkció létrejöttét másfél évig tartó, a Krone generációkon átívelő értékeinek, kép- és jelmeztárának felkutatására, valamint a családi történet legfontosabb motívumainak kreatív feldolgozására irányuló kutató- és alkotómunka előzte meg. Az előadás főszereplője Jana Mandana Krone-Lacey és Martin Lacey, a Krone cirkuszdinasztia képviselői lesznek.

Jana Mandana Krone-Lacey a közleményben kifejti, hogy régi álmuk volt egy egészen új művészi irányba elindulni úgy, hogy közben megtartják azokat az értéket, szakmai tudást és tapasztalatot, amely a két család sajátja. A műsor megrendezésére pedig azért Vági Bencét kérték fel, mert a magyar rendező újító alkotásait "áthatja a cirkuszi hagyományok iránti tisztelet".

Vági Bence az alkotás során arra törekedett, hogy a cirkusz valódi világát és hagyományait új színben, a színház és a tánc eszköztárának felhasználásával mutassa be.

A Mandana létrehozásához Kristóf Krisztián artistaművész is hozzájárult, aki régi családi és szakmai kapcsolatot ápol a német cirkusszal.

Az alkotás folyamatában a Recirquel kreatív csapata is részt vett; a koreográfiát Illés Renátó és Zsíros Gábor alkották meg, Pintér Áron rendezőaszisztensként segítette a munkát, Kasza Emese a jelmezekért, Lenzsér Attila pedig a világításért felelt, a zenét Szirtes Edina Mókus szerezte.

A Mandanát a tervek szerint Magyarországon is bemutatják majd.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ ...az emberek szabadságát csak az veheti birtokba, aki megnyugtatja a lelkiismeretüket."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ