A zsonglőrködés újjászületése
Dátum: 2006. november 30., csütörtök, 14:36
Zsonglőr-költemény és digitális varázslat - lehet-e zsonglőrködni labda nélkül? Mi történik, ha egy zsonglőrt és egy csellistát „magára hagyunk” egy különös világban – vetített testek között, vetített térben – ahol szabadon és a bevetett új technológiáknak köszönhetően, korlátok nélkül játszhatnak hanggal, labdával, látvánnyal? És nem utolsósorban magával a „hagyományos” zsonglőrködés fogalmával…

A Compagnie Adrien M Convergence 1.0 című előadása valós és virtuális labdák valószínűtlen koreográfiája. Egy kísérlet, melynek középpontjában a zsonglőrködés és az informatika áll. Olyan világba enged betekintést, melyben a labda és a digitális technológia nem eszköz, nem egy történet elmesélését szolgálja, hanem bennük testesül meg a fantázia és a fantasztikus valóság találkozása. A fiatal zsonglőr-informatikus költői képek sorában fogalmazza meg, hogy mit jelent számára a zsonglőrök illúziókkal teli világa, mialatt a digitális technológiával és élőzenével való találkozásban megkérdőjeleződik, majd újjászületik a zsonglőrködés műfaja.
 
Adrien Mondot eredetileg informatikusként végzett és három éven át a francia Informatikai Tudományok Országos Kutatóintézetében dolgozott. A zsonglőrködés szenvedélyévé vált, és lelkesedése tovább nőtt, miután olyan zsonglőr-fenoménektől tanulhatott, mint Philippe Ménard, Yvann Alexandre, Yves Riazanoff és Lucas David. 2004-ben alapította az Adrien M társulatot, akikkel A cirkusz fiatal tehetségei fórumon mutatta be Convergence 1.0 című darabját. Innen gyakorlatilag egyenes út vezetett a sikerhez – a társulat azóta nemcsak Franciaország-szerte ismert, hanem nagy sikerrel turnézott Ázsiában a francia új cirkusz Circasia programjának keretében is.

                    január 5-6. / 20H00 / új cirkusz        Trafó
                Compagnie Adrien M (F): Convergence 1.0

Alkotó és előadó/Conceived and performed by: Adrien Mondot
Zeneszerző és előadó: Véronika Soboljevski
Hangtervezés és keverés: Christophe Sartori
Fényterv: Thierry Laroche
Művészeti vezető: Adrien Mondot
 
Produkció: Compagnie Adrien M
Koprodukció: Le Manége de Reims Scéne Nationale, Les Migrateurs (Alsace), Le Maillon (Strasbourg), Theatre Pole Sud (Strasbourg), CCAS (Montreuil).
 
A társulat a Manége de Reims scéne nationale társult művésze 2005 és 2007 között.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„ ...igazsága mindig annak van, akinek telik rá..."
Reymont
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ