Dániában is bemutatja My Land című produkcióját a Recirquel
Dátum: 2019. szeptember 27., péntek, 6:33

Dániában is bemutatja My Land című produkcióját a Recirquel. Az újcirkusz társulat először lép fel Dániában, csütörtöktől vasárnapig két helyszínen négy alkalommal adják elő Vági Bence rendezését, a kortárs táncot, a színházat és a cirkuszművészettel ötvöző darabot.

A My Land című produkciót a kortárs előadóművészetek egyik jelentős koppenhágai központjában, a Baltoppen Live színpadán három alkalommal mutatják be - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a My Land című darabot tavalyi, augusztusi premierje óta már a hatodik európai országban mutatja be telt ház előtt a magyar társulat. A produkció Skócia, Franciaország, Olaszország, Hollandia és Magyarország után mutatkozik be Dániában, az 1991-ben alapított kortárs előadóművészeti központban. Az intézmény kiemelt figyelmet szentel az újcirkusz műfajának, továbbá olyan hazai és nemzetközi kortárs produkciók otthonául szolgál, amelyekben sokszínűség, kreativitás és forradalmiság együtt van jelen - áll a közleményben.

A bemutató óta összesen több mint 100 alkalommal játszotta a társulat a produkciót, a dániai közönség pedig szeptember 26. és 29. között két helyszínen, négy alkalommal tekintheti meg: a Baltoppen Live-beli három előadás után a Gronnegades Kaserne kulturális központban szeptember 29-én látható a darab.

A közleményben Vági Bence rendezőt, a Recirquel művészeti vezetőjét idézik, aki elmondta: büszkék arra, hogy alig egy év alatt Dánia már a hatodik európai ország, ahol telt ház előtt mutathatják be a My Landet.

Az előadás az emberiség gyökereit kutatva az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba. A produkció a műfajok közti határokat lebontva egyszerre idézi a kortárs tánctársulatokra jellemző technikai tudást és látványt, valamint a kelet-európai artistaművészet lenyűgöző energiáit - áll a közleményben.

Mint írják, a Recirquel művészei az év végéig Franciaországban, Azerbajdzsánban és Németországban is fellépnek, a My Land legközelebb október 27-én látható Magyarországon a Müpában.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ A pénznek, ha el akar jutni hozzám, el kell fogadnia azokat a feltételeket, amelyeket jellemem szab neki."
Chamfort
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ