Azerbajdzsánban mutatja be a Párizs Éjjelt a Recirquel
Dátum: 2019. október 18., péntek, 9:09

A budapesti Recirquel Újcirkusz Társulat október 20-án az azeri főváros M.A.P. elnevezésű nemzetközi színházi fesztiválján mutatja be Párizs Éjjel című előadását.

Az együttes MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a Vági Bence által rendezett újcirkusz produkciónak, amely az 1930-as évek francia fővárosának éjszakai lokáljait és varieté világát idézi meg, Azerbajdzsán legrégebbi színháza, az Állami Zeneművészeti Színház ad otthont Bakuban.

Mint felidézték, a produkció az elmúlt években a világ számos országában - Franciaországtól Olaszországon és Kolumbián át a skóciai Fringe fesztiválig - "aratott komoly szakmai és közönségsikert".

Az azerbajdzsáni M.A.P. (az angol zene, művészet, valamint perfomansz kifejezésekből született mozaikszó) kulturális fesztivál széles műfaji választékot kínál a drámától kezdve a kortárs táncon, az operán, valamint az audiovizuális előadó-művészeti produkciókon át egészen az újcirkusz-előadásokig - ismertette a kommüniké.

A közlemény kiemelte azt is, hogy a fesztivál idei előadói között a társulat egyedüli magyar fellépőként kapott helyet. Az eseményt számos nemzetközi produkció színesíti, köztük olasz, spanyol, finn, litván, orosz, valamint vezető kortárs izraeli társulat művészei is bemutatkoznak.

A Recirquel beszámolt arról is, hogy az idén nyáron újragondolták és táncos elemekkel, új számokkal bővítették a 2014-ben debütált Párizs Éjjelt.

"A produkció a harmincas évek perzselő varietévilágát tárja a nézők elé, annak minden érzékiségével, bájával és tiltott vágyaival" - írták.

A darab a novemberben kezdődő müncheni Tollwood fesztivál kiemelt műsorszáma lesz, Magyarországon legközelebb januárban lesz látható a Müpa Fesztivál Színházában - hívta fel a figyelmet a társulat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ Némelyeknek az a dicsőségük, vagy érdemük, hogy jól írnak, másoké pedig az, hogy nem írnak"
La Bruyére
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ