Az Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság közleménye
Dátum: 2019. november 25., hétfő, 7:15

A 6. Nemzetközi Kínai Cirkuszfesztiválon is bemutatták a magyar cirkuszművészeti programokat. Fekete Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára Kínában, a 6. Nemzetközi Kínai Cirkuszfesztivál zárónapjának szakmai konferenciáján tartott előadást Magyarország közép-európai előadó-művészeti központi szerepvállalásáról, a színház-, a múzeum- és cirkuszpedagógiai programok sikeréről, kiemelt figyelemmel a Lázár Ervin Program, az oktatás és a művészeti élet együttműködésére.

A világ cirkuszművészeti élete tágra nyílt szemekkel figyeli, mi történik hazánkban a kultúra, az előadó-művészet és a cirkuszművészet terén. - mondta el Fekete Péter az előadását követően. - Jó okuk van rá, hiszen artista művészeink hosszú évtizedekig bizonyították a világban, hogy a művészeti ág élvonalába tartozunk - tette hozzá.

Magyarország új cirkuszközpont építési terveiről is tud a világ, és egyedülálló az a programunk, hogy minden általános iskolás gyermeket eljuttassunk színházba évente egyszer és minden magyar gyermek megtekinthet egy cirkuszi előadást, részt vehet egy cirkuszpedagógiai foglakozáson. E program iránt több ország is érdeklődik. Nagyszerű érzés volt ismét erősíteni Magyarország megítélését egy világkonferencián, ahol a szakmai élet legnagyobbjai voltak jelen - hangsúlyozta Fekete Péter.

A világ cirkuszművészei nagy számban vettek részt a konferencián és a fesztiválon, hiszen első alkalalommal rendezte közösen a Monte Carló-i Fesztivál és a Chimelong Company a rendezvényt.

Kiadó: Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság

(OS)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ Az igazság létezik. Csak a hazugságot találják ki."
Braque
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ