Június 4-én nyit újra a Fővárosi Nagycirkusz
Dátum: 2021. május 10., hétfő, 14:19

Június 4-én nyitja meg kapuit a Fővárosi Nagycirkusz - közölte az intézmény hétfőn az MTI-vel.

Az újranyitást május 30-án szabadtéri koncerttel ünneplik, majd egész nyáron át látható lesz, háromhetes váltásokkal a Dinasztiák című műsor korábban online megtekinthető négy felvonása; a Fővárosi Nagycirkusz új műsora a magyar artistaművészet előtt tiszteleg.

A műsorban szinte az összes cirkuszművészeti zsáner látható, a levegő-, zsonglőr-, akrobata-, gyorsöltöző-, görkorcsolya-, handstand- és illúziószámok mellett papagáj- és kutyaszámokat is bemutatnak. Az új műsor rendezői, a Silver Power tagjai - Füzy Anita és Kranitz Krisztián -, antik héroszokat idéző emelőszámukkal kápráztatják el a közönséget.

A közleményben Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, cirkuszművészeti miniszteri biztos szavait is idézik, aki kiemelte: az előadóművészet, így a cirkusz sem fogadta el tétlenül a kényszerhelyzetet. Munkát adtak a magyar artistáknak, online előadásokkal, médiában megosztott új és archív tartalmakkal tartották nézőikben a reményt. "Irigykedve nézte a világ Magyarországot, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ döntéseit, lépéseit, aktivitását" - fogalmazott, hozzátéve, hogy most az élet újraindításában is nagy a feladatuk. "Reményt kell adni, ki kell csalogatni a nézőket az otthonaikból, hitet kell adni, hogy sikerülni fog!" - írta Fekete Péter az élő műsorhoz készült magazin köszöntőjében.

Az újranyitást a Fővárosi Nagycirkusz előtt ingyenes, ültetett, családi cirkuszgálával fogják megünnepelni május 30-án, gyereknapon.

A hatályos jogszabályokat betartva a cirkuszba a nézők csak védettségi kártyával léphetnek be, amelyet a személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel együtt ellenőriznek. Kiemelten figyelnek továbbra is a biztonságra, a nézőtéri dolgozók maszkban fogadják a közönséget - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ Azt hiszem, az Isten azért alkotta meg az embert, mert csalódott a majomban."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ