Arany Elefánt-díjat nyert Richter Kevin ugródeszkacsoportja a Gironai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon
Dátum: 2021. június 29., kedd, 20:03

Arany Elefánt-díjat nyert a Spanyolországban megrendezett Gironai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Richter Kevin és ugródeszkacsoportja - közölte a Fővárosi Nagycirkusz kedden az MTI-vel.

"Nagyon jó volt a fesztivál hangulata, erős volt a mezőny, kiváló artistaművészek mérettettek meg. Egyáltalán nem számítottam rá, hogy megnyerjük a fesztivált, de reménykedtünk, mert minden tudásunkat beleadtuk a produkciónkba" - idézi a közlemény Richter Kevint. A csoprot hat alkalommal adta elő a számot.

A csoport tagjai csütörtökön Zamárdiban, a Richter Flórián Cirkuszban, pénteken, szombaton és vasárnap pedig a Fővárosi Nagycirkuszban mutatják be díjnyertes produkciójukat. A Richter Kevin-csoport augusztus 22-ig látható a Fővárosi Nagycirkusz porondján.

A közlemény szerint az ugródeszkacsoport rock and roll stílusú produkciójának különlegessége, hogy keveredik benne az orosz deszkaszám a magyar ugródeszka számmal. A produkcióban a közönség láthat négyes szaltót négy ember magasságban és dupla szaltót öt ember magasságban.

Az összegzés kiemeli, hogy Richter Kevinék a Gironai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon biztosítókötél nélkül hajtották végre az öt ember magas szaltót, amelyre 25 év után volt először példa.

A közlemény felidézi, hogy világhírű Richter cirkuszi dinasztia húszéves tagját, Richter Kevint már egyévesen bevitte édesapja lóháton a manézsba. Első fellépése ötéves korában volt. Később, folytatva a családi hagyományt, csatlakozott a lovasakrobata csoporthoz. Édesanyja térdsérülése után egyik napról a másikra átvette a Magyar Lovas Posta számot, amelyet a Fővárosi Nagycirkusz közönsége is láthatott. A húsz lóval bemutatott egyedülálló produkcióval Guinness-rekord született, majd egy évvel később a Richter Flórián Cirkuszban megdöntötte a saját rekordját. A lovas számok mellett követve gyermekkori álmát, csoportjával létrehozta ugródeszka számukat is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ Az ember legtöbbször nem azokat a kísértéseket bánja meg, amelyeknek engedett, hanem azokat, amelyeknek ellenállt."
Somerset Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ