Két új műsort kínál párhuzamosan a Fővárosi Nagycirkusz
Dátum: 2022. április 12., kedd, 13:10

Két új produkcióval várja a nézőket a következő hónapokban a Fővárosi Nagycirkusz. A Rain - Esőcirkusz aktuális üzenete a megtisztulás, a béke, az esténként látható Magic Show pedig a szerelmeseket célozza meg.

"A cirkusz egyrészt felvidít, másrészt reflektál a mindennapjaink történéseire. Az Esőcirkusz is ilyen, a szórakozás boldogsága mellett a békevágyat tükrözi" - mondta Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a produkciókat bemutató péntek esti sajtótájékoztatón.

A politikus kitért arra, hogy a cirkuszművészet különleges műfaj, nagyon együttéreznek a háború miatt szenvedőkkel, ugyanakkor senkit sem közösítenek ki, aki a cirkuszhoz tartozik. A sajtó képviselői előtt pénteken este ízelítőt adott látványos, rúddal bemutatott egyensúlyozó számából az ukrán Vitaliy Zaets, orosz felesége, Margarita Nyikulina, és közös gyermekük. A Rain - Esőcirkusz produkcióban is látható az a kép, amely a zaporozsjei cirkuszban készült, ahol a manézsban alszanak matracokon az emberek.

A Fővárosi Nagycirkusz több mint száz ukrán fiatalt fogadott be a harkivi és kijevi artistaképzőből, és biztosít számukra szállást, étkezést, gyakorlási lehetőséget. "Hetente érkeznek hozzánk a háború elől menekülő artista családok, és megpihennek nálunk néhány napig, mielőtt továbbindulnak Nyugat-Európa felé, de vannak, akik nálunk akarják megvárni a háború végét" - mondta Fekete Péter.

A Rain - Esőcirkusz című műsorban zömében orosz artisták szerepelnek, mellettük ukránok, fehéroroszok, valamint három magyar fiatal: az artistaképzős, extrém módon hajlékony Grandpierre Gábriel, a Duo Donnert görkorcsolyaszámmal, valamint Dobos Richárd lengőrúddal. Az Esőcirkusz előadásán a porond hol szökőkúttá, hol tóvá, hol háborgó tengerré változik át; a szökőkút például hétszáz fúvókából áll, a medencét 11 ezer liter vízzel töltik fel.

Graeser József cirkuszszakmai vezető arról beszélt az újságíróknak, hogy a műsor része Pippa és Bobby, a két női bohóc is, ők négy kiskutyával szórakoztatják a közönséget.

A Rain - Esőcirkusz szombattól szeptember 18-ig minden nap várja a családokat, a Magic Show, amely április 15-től szeptember 17-ig lesz műsoron péntek és szombat esténként, a felnőtteknek készült, és a színházba járó közönségnek kíván alternatívát kínálni. Utóbbi a múlt század húszas-harmincas éveinek varietévilágába repít vissza erotikával, illuzionistákkal, bűvészekkel és artistákkal.

"Nálunk terített asztal, egy pohár bor és pezsgő várja azokat, akik a szenvedélyre, érzékiségre vágynak. A műsorban francia, orosz-ukrán sztár mellett magyar bűvészek is helyet kapnak" - közölte Fekete Péter.

Szólt arról is, hogy a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) keretében május 5-től 8-ig egy különleges vietnámi cirkuszi mozgásszínházi darabot láthatnak a nézők O Show címmel. A produkciót már három éve tervezték elhozni Budapestre, ahol az állatkert területén felépített óriási sátorban lesz látható.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„ Mire az ember megöregszik, a gyertya többe kerül, mint a születésnapi torta."
Bob Hope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ