Cirkuszok éjszakája - Balatonlellén, Zamárdiban és Budapesten is különleges műsorral várják a közönséget
Dátum: 2022. július 17., vasárnap, 9:58

Kibővített műsorral, sztárvendégekkel és színes programmal várja a közönséget a Richter Flórián Cirkusz Zamárdiban, a Magyar Nemzeti Cirkusz Balatonlellén, valamint a Fővárosi Nagycirkusz Budapesten a Cirkuszok éjszakáján, szombaton.

A Richter Flórián Cirkusz - az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint - A Cirkuszfesztiválok Bajnokai című előadás kibővített változatával várja a közönséget szombaton este Zamárdiban. Már az előadás előtt, 19 órától programokkal várják a nézőket, akik betekinthetnek az artistapróbákba, a gyakorlások kulisszái mögé és a cirkuszi kellékeket is kipróbálhatják.

A programban fellép Peter Shub, a világ legismertebb pantomim bohóca, lesznek zsonglőrök, Locsmándi Anita pedig egy rekordkísérletet mutat be Suzy nevű kutyájával.

A Magyar Nemzeti Cirkusz pénteken és szombaton is kibővített műsorral és színes programokkal várja közönséget óriás sátrában Balatonlellén. Az esti műsor előtt 19 órától a nézőknek lehetőségük lesz meglátogatni a porondot, előadás után pedig a kulisszák titkaiba kaphatnak betekintést.

Mint programajánlójukban írják, az előadásokon látható lesz Alexander Jr. lenyűgöző kézegyensúlyozó produkciója és a Főnix Tűzzsonglőr csoport, valamint újra porondra lépnek a Richter csoport lovas akrobatái is.

A Fővárosi Nagycirkuszban szombaton este a közönség közel négyórás maratoni előadást láthat. A cirkusz honlapján olvasható beharangozó szerint a két szünettel megszakított előadásban a RAIN - Esőcirkusz és a MAGIC Show című műsoruk hazai és nemzetközi művészei szerepelnek, akik illúzió-, hulahopp-, bohóc- és bűvészszámokat mutatnak be. Vendégművészeik közül Novákovics Noémi kötélszámmal, Herczeg Richárd rúdszámmal, Túri Ádám pedig zsonglőrszámmal lép porondra.

A Fővárosi Nagycirkusz oltalma alatt álló ukrán artistanövendékek pedig a több helyszínen is nagy sikerrel bemutatott cirkusz-táncművészeti darabjukból adnak elő részleteket.

A Cirkuszok éjszakája célja népszerűsíteni a minőségi cirkuszt és megmutatni, hogy a cirkusz a legszórakoztatóbb művészeti ágak közé tartozik.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ A művészet sokkal inkább fátyol, mintsem tükör."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ