Nevess velünk!
Dátum: 2007. január 18., csütörtök, 16:21
A Fővárosi Nagycirkusz legújabb műsora nem fukarkodik a bohóctréfákkal, állatos számokkal, légtornász-és ugródeszka bemutatókkal: a Nevess velünk! című, január 20-án kezdődő előadássorozat garantáltan jókedvre deríti a nézőket.

Már régóta nem voltak Budapesten igazi, úgynevezett klasszikus bohócok. Ennek oka, hogy kevesen vannak. Akik azonban még művelik ezt a műfajt, most fellépnek a Fővárosi Nagycirkuszban, és bemutatják a klasszikus bohóctréfákat, hagyományos kosztümben és sminkben. Mint azt Pósfai Zoltán sajtószóvivő elmondta: a gyerekeknek újak lesznek a tréfák, míg szüleikben, nagyszüleikben nosztalgikus emlékeket ébresztenek majd.

A műsor az orosz Marina Efremkina előadásával kezdődik. A művésznő rendkívül hajlékony, fellépését a könnyedség és légiesség jellemzi. Ez a műfaj sokat változott az utóbbi időben, hiszen már nem az extrém elemek puszta bemutatása a cél, hanem egy történet, vagy sztori elmesélése, miközben természetesen látványos bemutatót láthat a közönség – mesélte a részletekről Pósfai Zoltán.

Újdonság lesz a magyar Picard cirkuszdinasztia bemutatója, hiszen olyan kutyafajtával – chihuahua-val – lépnek fel, amely ritka a cirkusz világában. Ugyancsak egy történet köré építették fel a számot, amely leginkább a 101 kiskutya mesére emlékeztet.

Nem ismeretlen az olasz Curatola testvérek neve a budapesti közönség számára, hiszen már láthatták őket 1996-ban, akkor még kamaszként léptek fel a cirkuszfesztiválon. Akrobatikus emelőszámokat mutatnak majd be.

Nem létezhet cirkusz elefánt nélkül, most sem kell nélkülözni: a Lilla nevű 45 éves elefánt többször fellépett már a Fővárosi Nagycirkusz porondján, és bár nem túl fiatal, korát meghazudtoló fürgeséggel táncol, „kézen áll”. Idomítója Donnert Antal, a világhírű idomárdinasztia tagja.

Az első részt egy „tenyérizzasztós” szám zárja, az örmény Hacsatran duó, apa és lánya, a magas drótón, mutatja be produkcióját nyolc méter magasban.

Ezután Lilla, az elefánt perdül újra a porondra és bemutatja, hogy borbélynak sem utolsó. Az orosz Sámán nevű előadó zsonglőrmutatványát, Marina Efremkina légtornász bemutatója követi. A műsort a romániai Catana ugródeszka csoport előadása zárja. A tüzes pattogó zene kíséretében a hatalmas szaltókat kilenc fiatal adja elő. Az egyes műsorszámokat bohóctréfák kötik össze, fellép Francesco fehér bohóc, és a Hollandiából érkezett Shepperd család, apa, anya és fiuk.

A Nevess velünk! című előadássorozatot március 18-ig láthatja a közönség a Fővárosi Nagycirkuszban.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„ Az igazságokat gyakran kell ismételni, mert a tévedéseket is gyakran ismétlik."
Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ