Monte-Carlóban tartotta éves közgyűlését az Európai Cirkuszszövetség
Dátum: 2023. január 25., szerda, 13:38

Fennállásának 45. évfordulóját ünnepli a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál január 20. és 29. között; a Cirkusz Világszövetség és az Európai Cirkuszszövetség (ECA) a rendezvényen tartotta pénteken éves közgyűlését - közölte a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ szombaton az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a fesztiválon a színpadi versenyprogramok mellett szakmai egyeztetések zajlanak majd a világ vezető cirkuszi szakemberei között.

Az ECA közgyűlésén Helmut Grosscurth ügyvezető igazgató a szövetség munkájáról tájékoztatott. A közgyűlésen Magyarországot Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója képviselte, aki a cirkuszművészet társadalmi elfogadásának maximalizálásáról és a központ szakmai sikereiről, tapasztalatairól és újításáról tartott előadást.

Ismertette a cirkuszpedagógia fejlődését, az esélyegyenlőség jegyében indított audionarrálás fontosságát, az oktatás és a tehetséggondozás jelentőségét. A világ vezető cirkuszi szakembereinek beszámolt a klasszikus cirkusz megújításának állomásairól - tudatta a központ.

A Cirkusz Világszövetség ügyvezető igazgatója, a magyar származású Mata Zsuzsa a Covid-19 világjárvány óta eltelt időszakról és a járvány hatásairól beszélt előadásában, valamint beszámolt az ifjúsági tagozat munkájáról. Ismertette a 12. Cirkusz Világnap programját is, amelynek költségvetését és programját is megszavazta a közgyűlés.

Az 1977-ben alapított francia Cirkusz Világszövetség az egyik legrangosabb összefogása a cirkuszművészet iránt elkötelezetteknek, programjaiban rendszeresen bemutatja a legújabb és legmodernebb művészeti formákat és tudományágakat - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„ Ha valaki a hobbijába döglik bele, akkor az egy boldog ember."
Gálvölgyi János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ