Magyar zsűritag az első Almati Nemzetközi Cirkuszfesztiválon
Dátum: 2023. agusztus 1., kedd, 13:33

Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója személyében magyar zsűritag is lesz az Almati Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, Kazahsztán legnagyobb városa idén először kapott lehetőséget a rendezésre - tájékoztatta az intézmény az MTI-t pénteken.

A Fővárosi Nagycirkusz közleményében kiemeli, hogy az első Almati Nemzetközi Cirkuszfesztivál zsűrijébe európai és ázsiai országok magas rangú cirkuszművészeti szakemberei kaptak meghívást. Hozzáteszik, hogy Fekete Péter főigazgatót a kazah cirkusz artistaművészei is nagy örömmel fogadták, hiszen sokan közülük korábban már felléptek a Fővárosi Nagycirkusz porondján.

Az artistaprodukciók seregszemléje csütörtöktől vasárnapig tart, a fellépők között szerepel a többszörös fesztiváldíjas Hassak Troupe, akiket a XIV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, valamint a Fővárosi Nagycirkusz Tavaszváró - Fesztivál + című műsorában ismerhetett meg a magyar közönség. Porondra lép Pharaoh című magasdrótszámával a XII. Echo of Asia Nemzetközi Cirkuszfesztivál ezüstdíjasa, a Troupe Hametov Üzbegisztánból, ők 2022-ben Zánkán mutatták be díjnyertes produkciójukat a Fővárosi Nagycirkusz műsorában - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„Az udvariasság hamis pénz, amelyért valódi értéket kaphatunk. "
Arthur Schopenhauer
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ