A tündérmesék sötét oldala
Dátum: 2007. agusztus 27., hétfő, 8:33
A FUSK szürrealista utazás Shakespeare drámáinak világában bohócok, akrobaták, élő zene és megannyi zsonglőr társaságában! A Royal Bones egy újonnan alakult dán kortárs cirkusz társulat. A tíztagú csapat előadói sokoldalúan képzett művészek, akik a cirkusz, a tánc, a színház és a zene területén egyaránt jártasak.
                             október 12-14. / 20H00 / új cirkusz 
                 Royal Bones Társulat – Orionteatern (DK, S): FUSK

                           
Rendező/Directed by:Lars Rudolfsson (S)

                                 Helyszín: Trafó Nagyterem

Az első darabjuk a FUSK, mely zene, színház, cirkusz és mozgás találkozása egy olyan különös képi világú előadásban, mely a tündérmesék sötétebbik oldalát idézi.

A Royal Bones egy újonnan alakult dán kortárs cirkusz társulat. A tíztagú csapat előadói sokoldalúan képzett művészek, akik a cirkusz, a tánc, a színház és a zene területén egyaránt jártasak. Az első darabjuk a FUSK, mely zene, színház, cirkusz és mozgás találkozása egy olyan különös képi világú előadásban, mely a tündérmesék sötétebbik oldalát idézi.

A darabban meghatározó szerepet játszik az élőzene, mely nemcsak az előadás tempóját diktálja, hanem a klasszikust, a dzsesszt, a rockot és a gregoriánt ötvöző dallamokkal a vájt fülűek számára egy szcenizált koncert élményét nyújtja.
 
Lars Rudolfsson rendező és a svéd Cirkus Cirkör már a 2001. évi Budapesti Tavaszi fesztiválon kirobbanó sikerrel mutatta be a Trix című előadást. A Trix után a rendező ezúttal ismét az új cirkusz adta lehetőségek felé fordult, és dán akrobatákkal varázslatos, humorral teli, költőien megkomponált világot szerkesztett. Az előadásban megelevenednek Shakespeare drámáinak hősei, de párbajtőr és koponyák helyett karikákat, labdákat vesznek a kezükbe, hogy igazi cirkuszművészek módjára szórakoztassanak
 
Lars Rudolfsson Svédország talán legjelentősebb színházi rendezője, aki a stockholmi Orionteatern-nek, a vezető svéd művészszínháznak alapító rendezője. Különleges és összetett személyiség: a progresszív rendezőgurut az tette nemzetközi hírűvé, hogy évekig rendezte az ABBA együttes színpadi showjait és videóklipjeit. A nevéhez számos zenés színház és musical-rendezés fűződik és több ízben dolgozott a Svéd Királyi Opera társulatával. 
 
Előadók:

Rasmus Aitouganov
Lars Gregersen
Mille Lundt
Josephine Wulff Randrup
Camila Sarrazin
Kenneth Harisson
Hanne Raffnsøe
Maja Romm
Henriette Groth
Johan Segerberg
 
Rendező: Lars Rudolfsson
Jelmez: Kersti Vitali-Rudolfsson
Zene: Hanne’s Alliance
Zenei konzultáns: Savannah Agger
Fényterv: Anders Rosenquist
Haj és smink: Tuija Valén

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ A nevetés bölcsebbé tesz minket, mint a bosszankodás."
Gotthold Ephraim Lessing
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ