A Cirque du Soleil a BS-ben
Dátum: 2007. október 25., csütörtök, 7:55
A kanadai Cirque du Soleil (Napcirkusz) október 30-án és 31-én a Budapest Sportarénában mutatja be a szokásos cirkuszi előadásoktól teljesen eltérő produkcióját.

A szervezők teljes értékű vizuális élményt ígérnek, amelyet az álom, a művészet, az akrobatika, a technika, a fény és a zene fog össze egységes előadássá. Ez a produkció olyan valószerűtlen képek sora, amelyet az ember leggyakrabban az álmában lát. A hatást jelentős mértékben fokozza a kitűnő zene.

Az 1984-ben Guy Laliberté és Daniel Gauthier által alapított, több mint 3000 alkalmazottat foglalkoztató montreali székhelyű társulat előző produkciójával, az Allegria-val meghódította a világot. Európa és az amerikai kontinens legimpozánsabb, legelőkelőbb színházaiban, rendezvényhelyszínein mutatták be óriási sikerrel. René Dupéré Allegria című dalára írt magyar szöveget Geszti Péter, amelyet Oláh Ibolya adott elő Magyarország címmel.

A Cirque du Soleil előadásaihoz készült zenék nem hasonlítanak a hagyományos cirkuszi előadások kísérőzenéjéhez. A produkciókhoz a világzene, az experimentális zene, a pop, a new age, a new wave ötvözetéből hoznak létre sajátos zenei világot.

Michel Lemieux és Victor Pilon alkotópáros ötletei és rendezése alapján született a társulat új produkciója, a Delirium.

A Delirium olyan színpadi produkció, amelyet 36 művész - 6 zenész, 12 kitűnő táncos, 6 énekes, 9 akrobata és 3 színész - kelt életre egyidejűleg technikai bravúrok segítségével. Az előadás összesen 62 művész, s jelentős számú technikai stáb együttműködésének eredményeként valósult meg - tájékoztatott a szervező, a Live Nation Hungary.

A Cirque du Soleil produkciója többször is bejárta a világot, most először mutatkozik be Magyarországon a hónap utolsó két napján.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ ...a női ösztönök hamarabb találkoznak, és hamarabb jutnak egyezségre, mint a férfiak értelme."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ