Hatodszor kockáztatják életüket a Rippel testvérek
Dátum: 2007. december 7., péntek, 12:54
A világhírű Rippel testvérek évről évre gondoskodnak arról, hogy ámulatba ejtsék, egyben megdöbbentsék a közönséget. Az artista művész testvérpár már öt életveszélyes világrekordot tud maga mögött, december 8-án azonban új rekordra készülnek: négy lóra és két emberre bízzák életüket.
Egy száguldó, a tizenkétszeres világbajnok Lázár testvérek által hajtott, négy lóból álló fogat mögé épített szerkezeten, egy speciális pózban Rippel Viktor tartja Rippel Ferencet, miközben a vágtázó fogat köröz a lóversenypályán. A rekordkísérlet 2007. december 8-án, a háromnapos Fogathajtó Világkupa második napjának estéjén lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában.

„Az eddigi világrekordjaink is roppant veszélyesek voltak, de a 6. rekordhoz képest mégis biztonságosabbak. Ezt megelőzően ugyanis mindig valamilyen műszaki szerkezetre – vonat, kamion, helikopter – bíztuk magunkat, most azonban a Lázár testvérek kezében és négy lovuk erejében lesz a sorsunk. A lóversenyek szereplői, és a filmek lovas kaszkadőrei is egyértelműen igazolják: az egyik legnehezebb feladat, hogy a lovak kiszámíthatatlan reakcióira felkészüljünk. Éppen ezért már jó ideje gyakorolunk, hogy a produkció megvalósuljon” – mondja Rippel Ferenc, a világrekord egyik szereplője, egyben a produkció rendezője.

Dr. Kator Miklós, az olimpikonok egyik orvosa kíséri figyelemmel a Rippel testvérek egészségügyi állapotát. A folyamatos vizsgálat magában foglalja az orvosi erőnléti teszteket, vizsgálatokat az esetleges megbetegedéssel kapcsolatban, illetve az ő személye a garancia arra, hogy a helyszínen a kísérlet előtti időszakban orvosilag felülbírálhatja, képesek-e a fiúk mind mentálisan, mint erőnlétileg a világrekordra.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ A jóságnak legyen ökle."
Jevgenyij Jevtusenko
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ